ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» μολύνσεων - Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» μολύνσεων - Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Κρούσματα σήμερα: Υψηλός αναμένεται να είναι και σήμερα, Δευτέρα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Στα rapid τεστ που διεξάγονται από το πρωί της Δευτέρας έχουν εντοπιστεί ήδη αρκετά κρούσματα, με τον αριθμό ίσως να φτάνει και στα χθεσινά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι χθες Κυριακή εντοπίστηκαν πάνω από 1.200 μολύνσεις, αριθμός αρκετά υψηλός για την συγκεκριμένα μέρα.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ασφυκτική, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αυξάνεται. Μάλιστα, ετοιμάζονται στο ΝΙΜΤΣ 120 κλίνες non-Covid περιστατικών, προκειμένου να ανοίξουν στον Ευαγγελισμό νέα κρεβάτια για περιστατικά κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αριθμοί τόσο των κρουσμάτων, όσο και των διασωληνωμένων θα είναι αυξημένοι, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να προσανατολίζονται σε νέα παράταση του lockdown στην Αττική.

Μόνο 12 κενές ΜΕΘ στην Αττική

Παραμένει πολύ δύσκολη η κατάσταση με τις ΜΕΘ στην Αττική με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία να μιλά για μόνο 12 κενά κρεβάτια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι «ουσιαστικά κλίνη ΜΕΘ κενή σε νοσοκομείο προκειμένου να υποδεχθεί διασωληνωμένο περιστατικό κορονοϊού από άλλο νοσοκομείο δεν υφίσταται».

Σύμφωνα με την καταγραφή της ΠΟΕΔΗΝ για τα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής έχει ως εξής:

«Γεμάτα τα νοσοκομεία ΣΩΤΗΡΙΑ με 84 ασθενείς, ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με 45 ασθενείς, το ΑΤΤΙΚΟ με 33 ασθενείς, το ΘΡΙΑΣΙΟ με 17 ασθενείς, το ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ με 12 ασθενείς, το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ με 14 ασθενείς, το ΕΛΠΙΣ με 6 ασθενείς.

Στο ΚΑΤ που νοσηλεύει 23 ασθενείς μένουν 3 κενές κλίνες ενώ περιμένει δύο περιστατικά, το ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ νοσηλεύει 7 ασθενείς και έχε 2 κενές κλίνες, ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ φιλοξενεί 10 ασθενείς και διαθέτει 4 κενές κλίνες, το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ με 14 ασθενείς έχει 2 κενές κλίνες και το ΝΙΜΤΣ στο οποίο νοσηλεύονται 5 ασθενείς διαθέτει μια κενή κλίνη

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει, τέλος, ότι «στο κοντινό νοσοκομείο της ΧΑΛΚΙΔΑΣ νοσηλεύονται 11 ασθενείς στη ΜΕΘ και διαθέτει μόνο ένα κενό κρεβάτι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις