ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Γεννήθηκε μωρό με 12 δόντια (video)

Απίστευτο: Γεννήθηκε μωρό με 12 δόντια (video)

Άφωνοι έμειναν οι γιατροί μόλις αντίκρυσαν το μωρό.

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν γεννηθεί μωρά έχοντας ένα ή δύο δοντάκια. Όμως αυτή η περίπτωση είναι σπάνια και συγκεκριμένα συμβαίνει μία φορά στις 100.000 γεννήσεις!

Ο μαιευτήρας και γυναικολόγος Δημοσθένης Ιωάννου που έφερε στον κόσμο το μωρό, μιλώντας γι’αυτό στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε ότι δεν είναι καθόλου σύνηθες να γεννιούνται τα μωρά με δόντια, πόσο μάλιστα με 12. «Πρόκειται για 1 στις 100.000 γεννήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξήγησε δε, ότι το φυσιολογικό είναι ένα μωρό να εμφανίζει τα πρώτα του δοντάκια μετά τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του.

Μάλιστα, οι παιδοδοντίατροι που εξέτασαν το μωρό συνειδητοποίησαν πως μερικά από αυτά τα δόντια ήταν νεογιλά και άλλα μόνιμα. Και καθώς μερικά από αυτά κουνιόντουσαν, χρειάστηκε να τα αφαιρέσουν. Το μωράκι κατά τ’ άλλα είναι απόλυτα υγιές και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Αξιοσημείωτο είναι πως και ο πατέρας του μωρού είχε γεννηθεί με δόντια, όπως και ο παππούς, η προγιαγιά και ο προ προπάππους. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις