ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική εξετάζουν οι ειδικοί βάζοντας στο «στόχαστρο» τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο καθώς το ιικό φορτίο του κορονοϊού παραμένει σε υψηλά επίπεδα

Συγκεκριμένα καθώς η κατάσταση στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας , παραμένει ιδιαιτέρως κρίσιμη με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται, οι ειδικοί σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr εξετάζουν το ενδεχόμενο να ληφθούν άμεσα επιπλέον περιοριστικά μέτρα για να υποχωρήσει το ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για την Αττική, δηλαδή το SMS στο 13033 με κωδικό 6 να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο πολίτης μόνο εντός των ορίων του δήμου του.

Το μέτρο αυτό εξετάζεται καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού.

Δεν είναι τυχαιό εξάλλου ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδες από τους πολίτες προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα ενώ μίλησε και για «έξυπνες λύσεις».

Όπως έδειξαν και τα στοιχεία της Δευτέρας, παρά το lockdown και τις απαγορεύσεις, η Αττική εξακολουθεί να έχει τη χειρότερη επιδημιολογική εικόνα από κάθε άλλη περιφέρεια στην Ελλάδα με 533 κρούσματα σε σύνολο 1.176

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών για ακόμα μια φορά είχε τα περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα, συγκεντρώνοντας 159 ενώ σε υψηλά επιδημιολογικά επίπεδα κινείται και ο Πειραιάς τα τελευταία 24ωρα, έχοντας 92 κρούσματα τη Δευτέρα. Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών ακολουθεί με 89 σε ό,τι έχει να κάνει με την εντός Αττικής κατανομή των κρουσμάτων.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική τη Δευτέρα

  • Ανατολική Αττική 52
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 56
  • Δυτική Αττική 22
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 89
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 159
  • Νήσοι 18
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 65
  • Πειραιάς 92

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο