ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση σχολικού έτους: Πολύ πιθανή λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ – Τι ζητά για Γυμνάσια, Λύκεια

Παράταση σχολικού έτους: Πολύ πιθανή λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ – Τι ζητά για Γυμνάσια, Λύκεια
INTIME

Στην παράταση του σχολικού έτους την οποία χαρακτήρισε «πολύ πιθανή» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, «είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μια παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο μήνα».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι πρόταση της ομοσπονδίας των καθηγητών είναι «να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις ούτε στο Γυμνάσιο ούτε στο Λυκείο ώστε να αξιοποιήσουμε όλη την περίοδο των γραπτών εξετάσεων για να επαναληφθεί η ύλη».

Στόχος της πρότασης αυτής, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν εξαιτίας των δυο ταχυτήτων μαθητών που υπάρχουν για μεγάλο διάστημα, των εξ αποστάσεως και των μαθητών δια ζώσης.

«Στην κατάσταση που είναι οι μαθητές καλό είναι να μην τα βάλουμε και σε μια άλλη διαδικασία εξετάσεων τον Ιούλιο μήνα» κατέληξε ο κ. Τσούχλος.

Στην παράταση του σχολικού έτους είχε αναφερθεί το Σαββατοκύριακο και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, λέγοντας ότι «έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται».

Σύμφωνα με την ίδια η πρόταση μιλά για παράταση μικρότερη του ενός μήνα εξηγώντας ότι «και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική