ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Κούγιας: Δεν κατέθεσε τις αναφορές τελικά στον Άρειο Πάγο

Αλέξης Κούγιας: Δεν κατέθεσε τις αναφορές τελικά στον Άρειο Πάγο

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τον τρόπο υποβολής των αναφορών.

Δεν κατέθεσε τελικά στον Άρειο Πάγο τις αναφορές σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη, ο Αλέξης Κουγιας.

Αν και προσήλθε στο κτιρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου, η γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε τις αναφορές αφού δεν είχαν τον χαρακτήρα του επειγόντως. Μάλιστα, υποδείχθηκε και στον κ. Κουγια να τις αποστείλει ταχυδρομικά, όπως πράττουν όλοι οι δικηγόροι.

Αυτό συνέβη λόγω των μέτρων που λαμβάνονται κατά της εξάπλωσης της πανδημίας (COVID-19) ακόμη, ενώ ακόμη και για επείγουσες περιπτώσεις όπου πρέπει να κατατεθούν αναφορές, κ.λπ., αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού.

«Πρωτοφανής απόφαση, πως καταδίκασαν έναν αθώο άνθρωπο;»

Νωρίτερα, λίγο πριν εισέλθει στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου για να καταθέσει αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως η φυλάκιση του σκηνοθέτη είναι μια «πρωτοφανής απόφαση».

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξουν το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Μάλιστα, ο κύριος Κούγιας ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ταρακουνήθηκε όλη η κεντρική και βόρεια Ελλάδα