ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκαν έξι άτομα στο Μεσοχώρι και τη Μαγούλα

Σεισμός Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκαν έξι άτομα στο Μεσοχώρι και τη Μαγούλα
larissanet.gr

Σεισμός: Έξι άτομα έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι στιγμής από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας, μετά τον σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα αναστατώντας τους κατοίκους πολλών περιοχών - Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν πως η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι έντονη και παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό.

Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκεται ηλικιωμένος με προβλήματα κινητικότητας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε κατοικία που κατέρρευσε στο Μεσοχώρι, 22 χλμ. από την Ελασσόνα.

Λίγο νωρίτερα από το ίδιο σπίτι είχε προλάβει να βγει μια γυναίκα που ενημέρωσε τις Αρχές, με τα σωστικά συνεργεία να σπεύδουν άμεσα και να καταφέρνουν να ανασύρουν τον άνδρα από τα συντρίμμια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ζημιές και σε άλλες παλιές κατοικίες αλλά και μια εκκλησία στο Μεσοχώρι.

Την ίδια ώρα, σε ένα σχολείο στο Δαμάσι, το οποίο ήταν κλειστό, κατέρρευσε ένας τοίχος ενώ υπάρχουν και μικροζημιές και σε οικήματα στη Λάρισα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν υπάρχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές ούτε υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν πως η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι έντονη και παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Υπενθυμίζουμε, ότι ο σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 2.000 οι νέες μολύνσεις – Ανακοινώνονται μέτρα