ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτής της ΝΔ «έσπασε» τα μέτρα του lockdown: Το παρασκήνιο, το ξενοδοχείο και το Κολωνάκι

Βουλευτής της ΝΔ «έσπασε» τα μέτρα του lockdown: Το παρασκήνιο, το ξενοδοχείο και το Κολωνάκι
INTIME

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, εντοπίστηκε από ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε ξενοδοχείο στο Κολωνάκι το βράδυ της Τετάρτης.

Κατά πληροφορίες ο κ. Χρυσομάλλης είχε ραντεβού με δημοσιογράφο στο λόμπι του ξενοδοχείου όταν εκεί έφτασε κλιμάκιο ελεγκτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι τηρούνται τα μέτρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε ένταση ανάμεσα στον κ. Χρυσομάλλη και τους ελεγκτές όταν ο βουλευτής υποστήριξε ότι η συνάντηση είναι στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν τους ελεγκτές οι οποίοι του επέβαλαν πρόστιμο και για μη χρήση μάσκας και για παραβίαση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας ελεγκτές της ΕΑΔ διενήργησαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης έλεγχο στην περιοχή του Κολωνακίου σε συνεργασία με στελέχη της αστυνομίας, με αντικείμενο τη διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Το κλιμάκιο ελέγχου διενήργησε έλεγχο σε ξενοδοχείο στο Κολωνάκι. Στο πλαίσιο του ελέγχου:

-Βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα τρία διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για μη τήρηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας.

-Βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα δύο διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, διότι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο δεν περιλαμβάνονταν στους διαμένοντες, όπως προέκυψε από τη λίστα με τους διαμένοντες που παρουσιάστηκε στο κλιμάκιο ελέγχου.

-Βεβαιώθηκε στην επιχείρηση διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών, διότι έγινε χρήση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο από άτομα που δεν περιλαμβάνονταν στους διαμένοντες του ξενοδοχείου όπως προέκυψε από τη σχετική λίστα.

Επίσης, ως προς την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας βεβαιώθηκε στην επιχείρηση διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για μη λήψη αποτρεπτικών μέτρων.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Την παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Χρυσομάλλης εκλήθη από τον ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ, Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος του «απηύθυνε αυστηρή επίπληξη».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κατά τη διάρκεια ελέγχου για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, την 3η Μαρτίου 2021, διαπιστώθηκε παραβίασή τους από τον Βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Μίλτο Χρυσομάλλη.

Στον Βουλευτή επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., κ. Ιωάννης Μπούγας, κάλεσε τον κ. Χρυσομάλλη και του απηύθυνε αυστηρή επίπληξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας