ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Τα σενάρια για παράταση σχολικού έτους, περικοπή της ύλης και προαγωγικές εξετάσεις

Σχολεία: Τα σενάρια για παράταση σχολικού έτους, περικοπή της ύλης και προαγωγικές εξετάσεις

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει διάφορα σενάρια για την παράταση του σχολικού έτους για τα δημοτικά σχολεία, την περικοπή της ύλης σε Α΄ και Β΄ Λυκείου και τις προαγωγικές εξετάσεις.

Τα σενάρια που εξετάζονται εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Καθημερινή όσο συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση τόσο κερδίζει έδαφος η προοπτική να μην γίνουν και φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο αυτό θα συμπαρασύρει και την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων από την οποία έχει σχεδιαστεί να επιλεγούν θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου.

Όσον αφορά την παράταση του σχολικού έτους σε πρώτη φάση έχει αποφασιστεί να μην γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα ενώ προκρίνεται η παράταση για τα δημοτικά σχολεία να πάει μέχρι το τέλος Ιουνίου κυρίως για ψυχολογικούς λόγους καθώς τα μικρότερα παιδιά έχουν χάσει την επαφή με δασκάλους και συμμαθητές.

Παράλληλα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προετοιμάζεται για περικοπή της ύλης και στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου.

Σύμφωνα με την καθημερινή το ΙΕΠ έχει ζητήσει από τους καθηγητές Α΄ και Β΄ Λυκείου να ενημερώσουν έως πού έχουν διδάξει την προβλεπόμενη ύλη ώστε να γίνει λελογισμένη περικοπή και να δοθούν οδηγίες στα σχδδολεία για το ποια κεφάλαια θεωρούνται βασικά και πρέπει να διδαχθούν.

Για την Γ’ Λυκείου, τέλος, η εικόνα που υπάρχει είναι ότι η ύλη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος του ρήγματος – Κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας