ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός με τις μεταλλάξεις - Ο ιός μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο

Κορονοϊός: Συναγερμός με τις μεταλλάξεις - Ο ιός μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: «Αντιπαλεύουμε ένα καινούργιο ιό, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, που μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο», ανέφερε, χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Το σύστημα υγείας πιέζεται συνεχώς καθώς 449 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που μαζί με την εκτόξευση των ημερήσιων εισαγωγών οδηγούν σε περαιτέρω πίεση στο σύστημα Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.219 νέα κρούσματα, 35 άνθρωποι κατέληξαν.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, από τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού, λόγω και της διασποράς των μεταλλάξεων.

Σε όλη τη χώρα, 1.291 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας και ακόμη 1.310 απλά κρεβάτια είναι καλυμμένα με περιστατικά covid. Παράλληλα, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Άρχισε η μετακίνηση non-covid στο στρατιωτικό νοσοκομείο Νίμιτς, το οποίο έχει παραχωρήσει 120 κλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήδη έχουν μεταφερθεί 70 ασθενείς, και ολοκληρώνεται η μεταφορά ακόμη 50 ασθενών από τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμό, Γεννηματάς και Ερυθρός Σταυρός.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε στην ΕΡΤ πως ότι αλλάξει από τις 16 Μαρτίου ελπίζουμε να αλλάξει προς το καλύτερο εφ όσον τηρηθούν και σωστά τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Αντιπαλεύουμε ένα καινούργιο ιό, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, που μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο. Βεβαίως, αντιπαρέβαλε, έχουμε και εμείς την εμπειρία δύο κυμάτων. Αναγνώρισε ότι η κούραση καθοδηγεί του πάντες και ιδίως αυτούς που καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα, δηλαδή το σύνολο των πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος του ρήγματος – Κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας