ΕΛΛΑΔΑ

Οι κάμερες ασφαλείας «συνέλαβαν» τον δράστη του μετρό

Οι κάμερες ασφαλείας «συνέλαβαν» τον δράστη του μετρό

Τον δράστη της απόπειρας εμπρησμού του συρμού του μετρό στο Αιγάλεω φαίνεται να έχουν «εντοπίσει» οι κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα νεαρό που μπήκε στο σταθμό Σύνταγμα και αποβιβάστηκε στον τερματικό σταθμό Αιγάλεω, το Σάββατο απόγευμα.

Ο δράστης πριν βγει από το βαγόνι, έβγαλε από το σακίδιο που είχε στην πλάτη την πράσινη χάρτινη σακούλα, που περιείχε τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός έβγαλε την πράσινη σακούλα, από το σακίδιό του, λίγο πριν ο συρμός σταματήσει στο σταθμό Αιγάλεω και εκτιμάται ότι ενεργοποίησε τον εμπρηστικό μηχανισμό φεύγοντας. Ωστόσο, λόγω τεχνικού λάθους και λάθος συνδεσμολογίας, ο μηχανισμός δεν τέθηκε σε λειτουργία.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι επίδοξοι βομβιστές δεν ήθελαν θύματα και θεωρούν ότι ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε ρυθμιστεί για το χρονικό διάστημα που ο συρμός παραμένει στο σταθμό Αιγάλεω - με κλειστές πόρτες - πριν ξεκινήσει εκ νέου για το αεροδρόμιο.