ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τζανάκης: Έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις - Μετά τις 25 Μαρτίου έρχεται αποκλιμάκωση

Κορονοϊός - Τζανάκης: Έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις - Μετά τις 25 Μαρτίου έρχεται αποκλιμάκωση
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΓια τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι σε όλη τη χώρα έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις» και γι’ αυτό δε μειώνονται τα κρούσματα. Στην Κρήτη έχουν επικρατήσει απολύτως. Αυτός είναι ο λόγος που το κύμα αυτό δεν υποχωρεί. Είναι ανθεκτικό.», τόνισε ο καθηγητής.

Στη συνέχεια εξήγησε πως, «λόγω του ότι πάρθηκαν έγκαιρα μέτρα στην Αττική, η εκθετική αύξηση σε αυτό το κύμα είναι αισθητά λιγότερο δυναμική από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα αυτή η πολύτιμη διαφοροποίηση να δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα να ανταποκριθεί, έστω και με δυσκολία.»

Σύμφωνα με το μοντέλο, θα επιμείνουν αυτά τα κρούσματα και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση την επόμενη βδομάδα, της τάξεως των 2.500 κρουσμάτων.

Ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι «δεν αποκλείεται να δούμε και 2.800-3.000 κρούσματα κάποια μέρα. Αυτό θα συνεχιστεί περίπου μέχρι τις 15-18 Μαρτίου και γύρω στις 20-25 Μαρτίου θα δούμε να αποκλιμακώνονται τα νούμερα προς τα κάτω, πάρα πολύ αργά.»

Εκτίμησε, επίσης, ότι προς το τέλος του μήνα τα κρούσματα θα είναι περίπου 1.000 - 1.500. «Όταν το φαινόμενο θα είναι σε φάση αποκλιμάκωσης μπορούν να απελευθερώνονται κάποιες δραστηριότητες με προσοχή.»

Τέλος, σχολίασε ότι θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο έλεγχος στα Μ.Μ.Μ, καθώς είναι εστία υπερμετάδοσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια - Ποιες περιοχές ακολουθούν, τι ισχύει στη Λάρισα