ΕΛΛΑΔΑ

Σε Κάιρο και Λευκωσία ο Νίκος Δένδιας - Τι θα συζητηθεί

Σε Κάιρο και Λευκωσία ο Νίκος Δένδιας - Τι θα συζητηθεί

Στην Αίγυπτο θα βρεθεί άμεσα ο Υπουργός Εξωτερικών, σε μια κίνηση της Αθήνας με αποδέκτη την Άγκυρα.

Εσπευσμένα στο Κάιρο θα μεταβεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μια κίνηση που είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί στο Κάιρο και κατά την επιστροφή του στην Αθήνα θα επισκεφτεί την Κύπρο, ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Επισημαίνοντας τη συχνότητα των επαφών και των επικοινωνιών των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, αλλά και των επισκέψεων του Νίκου Δένδια στο Κάιρο, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως υποδηλώνουν τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Όσον αφορά τα θέματα που θα εξετάσουν, είπε πως αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, όλο το πολιτικό φάσμα, η οικονομική συνεργασία, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Επίσης, ενημέρωσε ότι θα συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις, αρχής γενομένης από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι εξελίξεις στη Λιβύη. Επίσης, γνωστοποίησε πως η επίσκεψη αυτή θα εστιαστεί στη συνέχεια ("follow up") του Φόρουμ Φιλίας στην Αθήνα, στο περιθώριο του οποίου υπήρξε διμερής συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Σάμεχ Σούκρι και συνάντηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου.

Επιπλέον, σημειώνοντας εκ νέου τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, υπενθύμισε την επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι τον περασμένο Νοέμβριο, την επίσκεψη του κ. Σούκρι τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και την υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο τον περασμένο Αύγουστο.

Περαιτέρω, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως είναι η τέταρτη ή η πέμπτη φορά από τότε που ανέλαβε ο κ. Δένδιας, που πηγαίνει στο Κάιρο, υπογραμμίζοντας πως αυτό και μόνο υποδηλώνει τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

SMS 13033: Οδηγός μετακίνησης! Αλλαγές από σήμερα σε ωράριο απαγόρευσης και SMS-Όσα πρέπει να ξέρετε