ΕΛΛΑΔΑ

Λυδία Κονιόρδου: «Δέχθηκα απόπειρα βιασμού στα 15 μου»

Λυδία Κονιόρδου: «Δέχθηκα απόπειρα βιασμού στα 15 μου»

Στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής η Λυδία Κονιόρδου, γνωστή ηθοποιός αλλά και πρώην υπουργός Πολιτισμού, η οποία αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, στο κίνημα Metoo αλλά και για στην νυν υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με όσο δήλωσε για το συγκλονιστικό περιστατικό που έγινε έξω από το σπίτι της, σώθηκε την τελευταία στιγμή. «Άρχισα να φωνάζω και γάβγισαν κάποια σκυλιά και έτσι κατάφερα να σωθώ την τελευταία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αν και ήμουν αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μόνο μία κραυγή», είπε.

Η Λυδία Κονιόρδου, αναφέρθηκε δημόσια στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. λέγοντας χαρακτηριστικά, «προσπαθούσα πάντα σε έναν χώρο πολύ ανταγωνιστικό να συγκεντρώνομαι στο δημιουργικό κομμάτι της τέχνης μου. Επι πάρα πολλά χρόνια προχωρούσα χωρίς να μπορώ να πω πως ήξερα. Ακούγονταν πράγματα αλλά μέχρι να αποδειχθεί κάτι, υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόσταση».

«Με τον κ. Λιγνάδη δεν είχα συνεργαστεί ποτέ παρά μόνο πρόσφατα και μάλιστα με την ιδιότητα του σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Αυτό το ελάχιστο διάστημα που είχα εμπειρία μαζί του σαν συνεργάτης, όπως άλλοι 30 συντελεστές, δεν ήταν ικανό για να μπορώ να διαμορφώσω μια ολοκληρωμένη γνώμη» πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Επομένως ήταν άτυχη η αναφορά της υπουργού Πολιτισμού στο όνομα μου. Μπορεί να έγινε μικροπολιτικούς λόγους ή για να καταμεριστεί η ευθύνη, όμως, ένας άνθρωπος που απλώς δουλεύει σε μια δουλειά έχει ευθύνη για τον εαυτό του και ίσως για την ομάδα μέσα στην οποία δουλεύει. Ο υπουργός Πολιτισμού έχει όμως μια ευθύνη ευρύτερη. Κανείς δεν της προσάπτει, εγώ προσωπικά όχι, ότι θα όφειλε να ξέρει. Όμως, από την ώρα που άρχισαν τα σύννεφα όφειλε να αποστασιοποιηθεί και να αντιδράσει θεσμικά. Όχι σε ένα προσωπικό τηλεφώνημα ή σε μια δικαιολόγηση της παραίτησης».

Δείτε το βίντεο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί μας αγάπησε ξαφνικά η Μέρκελ; Η επίθεση στον Ερντογάν, οι φρεγάτες και το «μπλόκο» στη Γαλλία