ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για τον κυριακάτικο αριθμό - «Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για τον κυριακάτικο αριθμό - «Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία

Ακόμα και σήμερα, Κυριακή, που πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ απ' ότι τις καθημερινές, ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι απογοητευτικός - Τα νέα που έρχονται από τον ΕΟΔΥ δεν είναι αισιόδοξα, με την κυβέρνηση και τους επιστήμονες να εξετάζουν νέους τρόπους περιορισμού των πολιτών. 

Σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές, μιας και ο καθημερινός αριθμός κρουσμάτων παραμένει εξαιρετικά υψηλός, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και πολλές μέρες και τα επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα κρούσματα θα είναι σήμερα κοντά στα 1.500 πανελλαδικά, αριθμός που σαφώς προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Σε κυβέρνηση και επιστήμονες επικρατεί αναβρασμός, αναζητώντας τρόπους για ανάσχεση της πανδημίας στη χώρα μας.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας επισημαίνουν πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ και η Θεσσαλονίκη η κατάσταση δεν βελτιώνεται.

Με τις κλίνες, τόσο σε θαλάμους όσο και στις ΜΕΘ γεμίζουν όσο γρήγορα αδειάζουν.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μόνο την τελευταία εβδομάδα εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Αττικής 1600 ασθενείς, αναγκάζοντας τον υπουργό Υγείας να μιλήσει για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΥ.

Στο ίδιο μήκος και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κάνει λόγο για αδράνεια από πλευράς υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας πως ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας, τώρα, αποφασίστηκε να μετατραπεί το Σισμανόγλειο σε Νοσοκομείο Covid.

Την ίδια ώρα προβληματισμό σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού που έχουν εκτινάξει τα νέα κρούσματα, ενώ αύξηση εξακολουθούν να εμφανίζουν οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αξιολογήσουν την τρέχουσα εβδομάδα την τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου την ερχόμενη Παρασκευή (12/3) να προχωρήσουν προς τις ανάλογες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Από το πρώτο φως της σημερινή ημέρας, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως το Ιπποκράτειο, ο Ερυθρός Σταυρός, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο είναι τραγική αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι το «σύστημα υγείας έχει υποστεί ήττα».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση έλεγχος έχει χαθεί, καθώς στα παραπάνω νοσοκομεία, υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι έχουν ανακατευτεί με ύποπτα κρούσματα, ακόμα και με ασθενείς με ασθενείς με άλλα νοσήματα. «Στα επείγοντα περιστατικά οι ασθενείς ύποπτα-κρούσματα, περιμένουν πάνω από 8 ώρες να εξυπηρετηθούν με πυρετό και βήχα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις, αγωνία για το ΕΣΥ