ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το ΑΠΘ – Πέντε προσαγωγές

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το ΑΠΘ – Πέντε προσαγωγές
GRTIMES

Σε αστυνομικό κλοιό το ΑΠΘ

Ένταση και κινητικότητα επικρατεί γύρω από τον χώρο των πανεπιστημίων από νεαρούς αλλά και από αστυνομικούς.

Αυτή τη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε όλο το κέντρο ενώ έχουν αποκλείσει σχεδόν όλους τους δρόμους που οδηγούν προς το ΑΠΘ (Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο διοίκησης της πρυτανείας είναι σε κατάληψη. Αυτή τη στιγμή αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τις εισόδους του ΑΠΘ ενώ στον αύλειο χώρο του κτιρίου της πρυτανείας βρίσκονται φοιτητές, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται επιχείρηση ΜΑΤ στην πρυτανεία.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα φοιτητών στην πρυτανεία για τις 20:30 μετά από πληροφορίες για εκκένωση.

ΑΠΘ: Ανακοίνωση καθηγητών για να μη γίνει απόψε επέμβαση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση με την οποία ζητούν να μη γίνει απόψε επέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν καθηγητές διαφόρων σχολών του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του. Εκφράζουμε την διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη λαίλαπα της πανδημίας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του. Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

Υπογράφουν

Μαυροσκούφης Δημήτρης Κοσμήτορας Φιλοσοφικής, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Κοσμήτορας Φυσικού, Άρης Στυλιανού Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Δαμιανός Κωνσταντινίδης Καθηγητής Σχολής Θεάτρου, Αθανάσιος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

Σημειώνεται ότι έξω από το κτίριο που τέλει υπό κατάληψη βρίσκονται και καθηγητές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Win-win τα δυο κράτη στην Κύπρο - Η Ελλάδα προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο