ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Μείωση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στην Αττική – Σε ποια λεωφόρο έφτασε το 54,1%

Lockdown: Μείωση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στην Αττική  – Σε ποια λεωφόρο έφτασε το 54,1%

Σημαντική μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων η οποία φθάνει κατά μέσο όρο στο 21,4% κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής στις κεντρικές οδικές αρτηρίες το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του αυστηρότερου lockdown.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η μείωση της κυκλοφορίας έφτασε ακόμα και το 54%.

Τα στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής προέρχονται από 1000 αισθητήρες μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου.

Από την επεξεργασία τους προκύπτει ότι η κυκλοφορία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, μετά τον περιορισμό στον κωδικό 6, συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου μειώθηκε σε ποσοστό 21,4%.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση είναι:

  • Λ. Ποσειδώνος -54,1 %
  • Λ. Βουλιαγμένης -32,6%
  • Λ. Συγγρού -31,4%
  • Λ. Κηφισίας -26,5%
  • Λ. Μεσογείων -25,4%
  • Λ. Κηφισού -21,5%

Τα συγκριτκά στοιχεία για 15 οδικές αρτηρίες μεταξύ του πρώτου Σαββατοκύριακου του Μαρτίου και του τελευταίου του Φεβρουαρίου

«Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι οι πολίτες προχώρησαν στην πιστή τήρηση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων κατά τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας. Είμαι βέβαιος ότι η υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, κάτι το οποίο καταγράφεται και από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων» ανέφερε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία για αρνητικό ρεκόρ Μαρτίου – Πάνω από 2.000 καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες