ΥΓΕΙΑ

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία για αρνητικό ρεκόρ Μαρτίου – Πάνω από 2.000 καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία για αρνητικό ρεκόρ Μαρτίου – Πάνω από 2.000 καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες
INTIME

Κρούσματα σήμερα: Μεγάλη αγωνία επικρατεί ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους για τις σημερινές ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ.

Κατά πληροφορίες του Newsbomb.gr τις πρώτες ώρες καταχώρησης των κρουσμάτων για σήμερα, Τρίτη, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.000.

Το στοιχείο αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάνει τους ειδικούς να μιλούν για το ενδεχόμενο αρνητικού ρεκόρ για τον Μάρτιο, με τα κρούσματα, δηλαδή, να ξεπερνούν ακόμα και τα 2.700 της περασμένης εβδομάδας.

Η εικόνα που σχηματίζεται, όπως είπαν πηγές στο Newsbomb.gr, είναι ότι «πρωταθλήτρια» στα κρούσματα θα είναι και πάλι η Αττική.

Όπως σημείωναν, επίσης, το αποτέλεσμα του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων οφείλεται και στον αυξημένο αριθμό τεστ που διεξάγονται.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες επιστήμονες μιλούσαν για το ενδεχόμενο τα κρούσματα αύτη την εβδομάδα να ξεπεράσουν κάποια ημέρα και τα 3.000.

Την αρνητική εικόνα συμπληρώνουν, κατά πληροφορίες, ο αυξημένος αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι ο συνολικός τους αριθμός θα ξεπεράσει τους 500 εντός των επομένων ημερών.

Στην ερώτηση, δε, πώς θα προχωρήσει άνοιγμα με τέτοια στοιχεία η απάντηση που έλαβε το Newsbomb.gr ήταν «πιεζόμαστε».

Την εικόνα αυτή της έκτακτης ανάγκης ειδικά για την Αττική προσπαθεί, εντωμεταξύ, να αντιμετωπίσει το υπουργείο Υγείας το οποίο το πρωί της Τρίτης ανακοίνωσε την εθελοντική συμμετοχή δύο ιδιωτικών κλινικών στη μάχη με τον κορονοϊό.

Πρόκειται για το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και την Κλινική ΛΗΤΩ οι οποίες θα πέσουν στη μάχη με τον κορονοϊό από την προσεχή Πέμπτη με όλο τους το προσωπικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και σχολεία - Τι σχεδιάζεται για την εστίαση