ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ κατά την επιχείρηση εκκένωσης (vid)

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ κατά την επιχείρηση εκκένωσης (vid)

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (11/03) στο ΑΠΘ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών μετά την είδηση της εκκένωσης του ΑΠΘ βρέθηκε μπροστά από τη βιβλιοθήκη και κατήγγειλε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο εσωτερικό του ΑΠΘ απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Πέμπτης και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 33 προσαγωγές.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Πώς έγινε η επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, μπήκαν στο ισόγειο της Πρυτανείας του ιδρύματος και ανακοίνωσαν στους καταληψίες ότι ο χώρος θα εκκενωθεί.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν δυο δακτύλιοι ασφαλείας περιμετρικά του χώρου που εξελισσόταν η επιχείρηση από αστυνομικούς των ΜΑΤ και της Διεύθυνσης Αστυνομίας. Στη συνέχεια αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας σάρωσαν όλους τους ορόφους της Πρυτανείας για να εντοπίσουν κρυμμένα άτομα. Δεν βρέθηκε κανείς. Λίγο μετά τις 6:30 ξεκίνησε η μεταγωγή των προσαχθέντων στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος - Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο