ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η άμπωτη «έβγαλε» πατίνια στο Θερμαϊκό (pics & vid)

Θεσσαλονίκη: Η άμπωτη «έβγαλε» πατίνια στο Θερμαϊκό (pics & vid)
typosthes.gr

Επιχείρηση απομάκρυνσης από το δήμο Θεσσαλονίκης - Το φαινόμενο της άμπωτης έδωσε τη δυνατότητα να εντοπιστούν ευκολότερα

Επιχείρηση για την απομάκρυνση ηλεκτρικών πατινιών από τον βυθό του Θερμαϊκού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από συνεργείο του δήμου. Η επιχείρηση άρχισε από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας, στις 9.00 το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, τα πατίνια εντοπίστηκαν εξαιτίας του φαινομένου της άμπωτης και πρόκειται να αφαιρεθούν, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα η πτώση της στάθμης της θάλασσας έδωσε τη δυνατότητα να εντοπιστούν πιο εύκολα τα σημεία στα οποιά έχουν πεταχθεί πατίνια. Ήδη έχουν εντοπιστεί περίπου 10.

Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί καθαρός ο Θερμαϊκός κόλπος, για το λόγο αυτό θα γίνουν και άλλες δράσεις «για να μπορούμε να χαιρόμαστε το Θερμαϊκό κόλπο καθαρό, χωρίς σκουπίδια».

Εκτός από πατίνια έχουν εντοπιστεί και άλλα αντικείμενα, τα οποία όμως απαιτούν γερανοφόρο όχημα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο. Έχουν βρεθεί από φρεάτια μέχρι κομμάτια από παλιούς κάδους.

Δράση για την απομάκρυνσή τους αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα, προς το καλοκαίρι, ώστε να είναι πιο διαυγή τα νερά.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του TyposThes:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος - Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο