ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη - Αποκάλυψη: Η ΕΛ.ΑΣ. άκουγε τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού από το κινητό του δράστη

Νέα Σμύρνη - Αποκάλυψη: Η ΕΛ.ΑΣ. άκουγε τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού από το κινητό του δράστη

«Κλειδί» για τη σύλληψη των ατόμων θα αποτελέσουν οι επικοινωνίες αλλά και τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τα άγρια επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού από κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη. Οι ενδελεχείς έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σκοπό να εντοπιστούν όσοι δράστες συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με το MEGA οι Αρχές βρίσκονται βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον δέκα ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια της πλατείας και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή πρόκειται ακόμα και για χούλιγκανς.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τουλάχιστον τρία άτομα που συμμετείχαν στα εν λόγω επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα «κλειδί» για τη σύλληψη των ατόμων θα αποτελέσουν οι επικοινωνίες αλλά και τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ταυτοποίηση του 23χρονου ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έγινε μετά από τηλεφωνική παρακολούθηση των τελευταίων δυο μηνών. Είχε προηγηθεί μάλιστα η εισαγγελική άδεια από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Καθώς ο 23χρονος τελούσε υπό παρακολούθηση ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έπιασε σε ζωντανή μετάδοση την συζήτησή του με άλλους από το κινητό του στη Νέα Σμύρνη, αλλά και τι συζήτησαν μεταξύ τους για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό και καταγραφόταν τι ακριβώς λεγόταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος και δεχόταν τα άγρια χτυπήματα των κουκουλοφόρων.

Παράλληλα μια κατάθεση φωτιά φαίνεται ότι οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου «ινδιάνου» που διέμενε στη Μαγούλα και είναι αυτός που κατηγορείται ότι έριξε μετά από σπριντ τον αστυνομικό από τη μηχανή του και ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός.

Σύμφωνα με αυτήν την κατάθεση, που έρχεται από αυτόπτη μάρτυρα που είχε βρεθεί στη Νέα Σμύρνη για άλλο λόγο, είδε τον 30χρονο με έναν άλλον φίλο του με το ψευδώνυμο «Πόντιος» να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Η κατάθεση του 58χρονου που οδήγησε τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη του 30χρονου αναφέρει:

«Είχα ραντεβού στην Πλατεία Ν. Σμύρνης με έναν άνδρα για να του βάψω το σπίτι. Καθώς προχωρούσα προς τη Λ. Συγγρού, είδα τον αδερφό της εν διαστάσει γυναίκας μου ο οποίος λέγεται Α………. . Τον ρώτησα τι κάνει εδώ και αν θα κάνετε επεισόδια; Εκείνος μου απάντησε γιατί, θα με δώσεις; Και εγώ του απάντησα ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς. Κάποιος από το πλήθος φώναξε ότι έρχονται αστυνομικοί και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα. Έφθασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπά με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό».

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος του 30χρονου αναφέρει ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζει ότι με τον αυτόπτη μάρτυρα έχουν προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, ισχυρίζεται επίσης, ότι δεν πήγε ποτέ στην Νέα Σμύρνη, ότι ήταν στην εργασία του και μετά σε ένα γήπεδο μπάσκετ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενίσχυση 400 ευρώ: Τότε θα πάρουν τα χρήματα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες