ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος - Πρόεδρος Φερών στο Newsbomb.gr: «Οι Τούρκοι πυροβολούν συνέχεια - Δεν τους φοβόμαστε»

Έβρος - Πρόεδρος Φερών στο Newsbomb.gr: «Οι Τούρκοι πυροβολούν συνέχεια - Δεν τους φοβόμαστε»

Επειχειρούν να κλιμακώσουν ξανά την ένταση οι Τούρκοι - Πυροβολούν καθημερινά για να εκφοβίσουν τους ακρίτες μας - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Φερών, Αθανάσιος Πεμούσης - Η καταγγελία των Γερμανών της Frontex  για τη δράση των Τούρκων στο ποτάμι. 

Προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει τα περιστατικά πυροβολισμών από Τούρκους στον Έβρο.

Επιχειρώντας να προκαλέσουν για μια ακόμη φορά τη Χώρα μας και να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης στη Θράκη, οι Τούρκοι πυροβολούν προς την ελληνική πλευρά με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις και φόβο στους ακρίτες μας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, την ώρα που περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr και ο πρόεδρος της κοινότητας Φερρών κ. Αθανάσιος Πεμούσης, κάνοντας λόγο για πολύ συχνό φαινόμενο το οπόιο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. «Από τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου και μετά, οι Τούρκοι από απέναντι προσπαθούν με πυροβολισμούς να μας εκφοβίσουν, να μας ρίξουν το ηθικό», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο κ. Πεμούσης.

«Τόσο ο Στρατός όσο και η Αστυνομία έχουν λάβει αυξημένα μέτρα. Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους, πότε δεν τους φοβόμασταν, είμαστε συνηθισμένοι στη δράση τους. Εδώ είναι τα σπίτια μας, εδώ είναι ο τόπος μας και αποδείξαμε πέρυσι ότι ο Έβρος δεν πέφτει. Πλέον, με τη δημιουργία του φράχτη θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ροές μεταναστών που προέρχονται από την Τουρκία», επισημαίνει ο πρόεδρος των Φερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τουρκικοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε δύο δόσεις, την Παρασκευή και την Κυριακή κάτω από το παρατηρητήριο Γεμιστής, με τις τοπικές Αρχές στον Έβρο να αναφέρουν πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο από την τουρκική πλευρά. «Προς εμάς δεν έχει ανοίξει κανείς πυρ. Ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία έχει δεχτεί πυρά Τούρκων», αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ισχυρισμοί των Γερμανών της Frontex δεν είναι απαραίτητα ψευδείς καθώς, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν πολύ συχνά όπλα, ακόμα και κατά τη διάρκεια γλεντιών. «Ο ρόλος της Frontex είναι να καταγράφει κάθε περιστατικό και να ενημερώνει όλες τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα. Ενημερωνόμαστε για κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο στον Έβρο», αναφέρουν στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές στο Newsbomb.gr.

Το σημαντικό είναι πως η Κομισιόν είναι ενήμερη για τα περιστατικά που σημειώνονται στον Έβρο και τα λαμβάνει ασφαλώς υπόψιν της για την στάση που διατηρεί απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενίσχυση 400 ευρώ: Τότε θα πάρουν τα χρήματα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες