ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση: Πότε βλέπει το άνοιγμά της η καθηγήτρια Γιαμαρέλλου «εάν πέσουν τα κρούσματα»

Εστίαση: Πότε βλέπει το άνοιγμά της η καθηγήτρια Γιαμαρέλλου «εάν πέσουν τα κρούσματα»

Koρονοϊός: Περί το Πάσχα αναμένεται να επαναλειτουργήσει η εστίαση εκτιμά η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου

«Η πιο πολυπληθής εστία μετάδοσης είναι το εστιατόριο λένε μελέτες στις ΗΠΑ. Το να πεις, θα κλείσω ή θα ανοίξω τα εστιατόρια, είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε καλό κλίμα, βαθμιαία, θα μπορούσε να ανοίξει σε εξωτερικό χώρο η εστίαση, με μέτρα. Αφού πέσει ο πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που έχουμε τώρα» υπογράμμισε, μιλώντας στο Mega, υπολογίζοντας ότι αυτό θα συμβεί την περίοδο του Πάσχα, δίχως να διευκρινίσει αν θα είναι πριν ή μετά από αυτό.

Σε ότι αφορά στο λιανεμπόριο, υπογράμμισε, ότι εάν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι πιθανό να ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Τι είπε για την τοποθέτηση της Κοτανίδου

Η κυρία Γιαμαρέλλου κλήθηκε να σχολιάσει και την τοποθέτηση της Αναστασίας Κοτανίδου, η οποία έκανε λόγο ότι «η επιτροπή έχασε το δρόμο της και παίρνει λάθος αποφάσεις».

«Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που είπε η κυρία Κοτανίδου. Είμαστε 13-14 μήνες στην επιτροπή, μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουμε, προβληματιζόμαστε, αγωνιζόμαστε να είμαστε σωστοί με τη συνείδησή μας. Οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, βασίζοται στις γνώσεις του καθενός, και που θα μεταφερθούν στην πολιτική ηγεσία, είναι κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν μια επιτροπή θέλει να είναι σωστή, δεν μπορεί να έχει πάντα ομοφωνία» σημείωσε, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχουν θέματα για τα οποία υπήρχε πλήρη ομοφωνία.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να κριτικάρει όσα έκανε και τι ανταπόκριση είχαν αυτά. Και αν χρειάζεται να αλλάξει τα σχέδιά του. Πράγμα που κάναμε πολύ συχνά. Η κυρία για την οποία με ρωτάτε είναι εντατικολόγος, δέχεται πολύ φόρτο δουλειάς, έχει τρομακτική ευθύνη, και είναι επόμενο να είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κουράζεται περισσότερο από άλλους ανθρώπους και να βλέπει τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν αναγνωρίζει η ίδια κάποιο λάθος της επιτροπής, η Ελένη Γιαμαρέλλου, αναφέρθηκε στον περασμένο Μάιο, όταν οι ειδικοί είχαν κάνει σύσταση για χρήση μάσκας και όχι την υποχρεωτική χρήση της.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα πάρκα για πέταγμα χαρταετού - Οι 6 εξαιρέσεις στη μετακίνηση εκτός νομού