ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Tι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Tι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι
Intime News

Συνεδριάζουν όπως κάθε Παρασκευή, οι λοιμωξιολόγοι - Αναμένεται νέα παράταση του lockdown

Kανένα σημάδι υποχώρησης δεν δείχνουν τα κρούσματα κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένο lockdown από τον περασμένο Νοέμβριο.

Για ακόμα μία ημέρα την Πέμπτη 11 Μαρτίου, τα νέα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τις 2.500 χιλιάδες (2.570 συγκεκριμένα) ενώ ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Την ίδια ώρα, οι μεταλλάξεις του κορονοϊού συνεχίζουν να αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για τη διασπορά των κρουσμάτων και προβληματίζουν ιδιαίτερα λοιμωξιολόγους αλλά και κυβέρνηση. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι έσπασαν το φράγμα των 500, φτάνοντας τους 506.

Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στην ατζέντα βρίσκεται η παράταση του lockdown στην Αττική τουλάχιστον για μια εβδομάδα, μέχρι, δηλαδή, τις 22 Μαρτίου, αλλά και η ένταξη στο «βαθύ κόκκινο» νέων περιοχών, όπως η Χαλκιδική και τα Ιωάννινα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής δεν θα συζητήσουν κάτι ειδικό για την Καθαρά Δευτέρα, στην ατζέντα δεν βρίσκεται το θέμα των σχολείων ενώ για την ώρα κλειστή θα παραμείνει και η αγορά.

Τις αποφάσεις της Επιτροπής των λομωξιολόγων θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Την Καθαρά Δευτέρα δεν υπάρχει καμία κυβερνητική εντολή για κλείσιμο των πάρκων της χώρας, ωστόσο σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε αυτά με όχημα εφόσον ανήκουν σε διαφορετικό δήμο από αυτόν που κατοικεί ο κάθε πολίτης.

Παράλληλα σημειώνεται πως για τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 19:00, ενώ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των πόλεων η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 21:00 τις καθημερινές και έως τις 19:00 τα Σαββατοκύριακα.

Μετακινήσεις και κωδικοί

Όσον αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών και τους κωδικούς που αποστέλλονται στο 13033, με βάση τις διευκρινίσεις που έχουν γίνει, ισχύουν τα εξής:

  • Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινίσεις σε περίπτωση ελέγχου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Σκουτέλη - «Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα»