ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο - Συγκλονιστικές εικόνες από drone

Κέρκυρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο - Συγκλονιστικές εικόνες από drone
corfupress.com

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, που βρίσκεται δεμένο στο πλαίσιο lay up, χειμερινής διακοπής, στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας από τις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.

Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν μόνο μέλη του πληρώματος τα οποία είναι καλά στην υγεία τους. Το πλοίο δεν εκτελούσε δρομολόγια, άρα δεν είχε επιβατικό κοινό.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα το πρωί του Σαββάτου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε επί του καταστρώματος σωστικών λέμβων στη δεξιά πλευρά του πλοίου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

«Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ πέριξ του εν λόγω πλοίου ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα, με μέριμνα του οικείου Οργανισμού Λιμένα» γράφει συγκεκριμένα.
Τέλος, τονίζεται πως απαγορεύτηκε ο απόπλους του κρουαζιερόπλοιου «μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο».

Οι συγκλονιστικές εικόνες

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που φέρνει στο «φως» το τοπικό μέσο corfupress.com.

Τα πλάνα είναι τραβηγμένα από drone:

Στο νοσοκομείο ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται ο διοικητής του πρώτου πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο διοικητής εισέπνευσε έντονο καπνό και ένιωσε ζαλάδες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όπως μεταδίδει το kerkyrasimera.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Η ώρα της απολογίας για τον «Ινδιάνο» - Αρνείται εμπλοκή στην επίθεση στον αστυνομικό