ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Η ώρα της απολογίας για τον «Ινδιάνο» - Αρνείται εμπλοκή στην επίθεση στον αστυνομικό

Νέα Σμύρνη: Η ώρα της απολογίας για τον «Ινδιάνο» - Αρνείται εμπλοκή στην επίθεση στον αστυνομικό

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα (12.03) ο 30χρονος άνδρας, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς έχει καταγγελθεί ως το πρόσωπο που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από την μηχανή του. Μαζί του θα απολογηθούν και κάποιοι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων μετά τις 9 το πρωί.

Σημειώνεται, ότι συνολικά οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι 19, εκ των οποίων οι 4 αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ οι απολογίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται, ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται και 7 ανήλικοι, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες σε ανακριτή ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, ενώ ο ένας εξ αυτών έκανε λόγο για υπέρμετρη βία κατά τη σύλληψή του.

«Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί» ανέφερε 17χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του, αρνούμενος την συμμετοχή του στα επεισόδια.

«Βρισκόμουν με 4 φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση», είπε δεύτερος 17χρονος κατά την δική του απολογία.

Αρνείται ο «Ινδιάνος» την εμπλοκή του

Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης αρνείται την κατηγορία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Παύλου Σαράκη, βρισκόταν στη Δυτική Αττική και υποστηρίζει ότι με το πρόσωπο που τον τοποθετεί στο συμβάν έχει οικογενειακή διαμάχη.

«Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα».

Τέλος, ο κ. Σαράκης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως ο εντολέας του «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιμγατοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

Η στιγμή της επίθεση στον αστυνομικό

Δείτε φωτογραφίες από τον τραυματισμό του αστυνομικού - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.