ΕΛΛΑΔΑ

Ο δήμαρχος Ξάνθης στο Newsbomb.gr για τους καρναβαλιστές: Δεν ήταν τίποτα οργανωμένο

Ο δήμαρχος Ξάνθης στο Newsbomb.gr για τους καρναβαλιστές: Δεν ήταν τίποτα οργανωμένο

Ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσέπελης μίλησε για τις εικόνες συνωστισμού που δημιουργήθηκαν στο κέντρο της Ξάνθης το απόγευμα του Σαββάτου (13/3), τονίζοντας πως δεν ήταν οργανωμένο το «πάρτι».

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν από το απόγευμα του Σαββάτου (13/3) οι εικόνες συνωστισμού από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Δεκάδες κόσμος βρέθηκε εκεί παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω του lockdown και άρχισε να διασκεδάζει με μουσική και χορό θυμίζοντας εικόνες προ-κορονοϊού.

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης μίλησε στο Newsbomb.gr για τις χθεσινές εικόνες που θύμισαν καρναβάλι, τονίζοντας πως ήταν σύμπτωση και όχι κάτι οργανωμένο.

«Από την αρχή της εβδομάδες κάνουμε διαδικτυακές εκδηλώσεις και έχουμε βάλει μουσική στους δρόμους της πόλης. Σκοπός μας είναι ο κόσμος να ακούει γιορτινή μουσική και να ξεφύγει λίγο από την κατάσταση που ζούμε και να θυμάται τον ιστορικό θεσμό της πόλης μας.

Τα νεαρά παιδιά είναι ενθουσιώδη και μερικά από αυτά ενώ περπατούσαν στο κέντρο παράμειναν εκεί χορεύοντας. Μερικά είχαν κάποια βεγγαλικά από πέρσι, όταν όμως έγινε αντιληπτό αυτό, κλείσαμε τη μουσική από τους δρόμους και μετά από συστάσεις, συνεργάστηκαν άψογα και το πλήθος διαλύθηκε. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε τη νεολαία».

Ερωτηθείς αν φοβάται παρόμοιες εικόνες και σήμερα, ο κ. Τσέπελης ήταν ξεκάθαρος:

«Σε καμία περίπτωση. Είμαστε σε ετοιμότητα. Λατρεύω τα παιδιά και τη νεολαία και το γνωρίζουν. Ξέρω πως δεν θα συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο. Οργανωμένο δεν υπήρχε τίποτα και όπως τόνισε ήταν απλά μία σύμπτωση. Μάλιστα, το 90% που βρέθηκε στην πλατεία τηρούσε τα μέτρα φορώντας μάσκα. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά δεν θα το επαναλάβουν».

Βασιλακόπουλος: Υγειονομική βόμβα το πάρτι στην Ξάνθη

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε τις εικόνες ξέφρενου αποκριάτικου πάρτι στην Ξάνθη εν μέσω πανδημίας ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ επεσήμανε ότι δεν πετύχαμε τον στόχο του αυστηρού lockdown.

«Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί δεν θα φορούν μάσκα. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Το δηλητηριασμένο ροξ - Σκότωσε τον αρραβωνιαστικό της γιατί ήταν σεξουαλικά ανίκανος