ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με αποστάσεις και «κωδικό» 6 πετούν χαρταετό οι Αθηναίοι (pics)

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με αποστάσεις και «κωδικό» 6 πετούν χαρταετό οι Αθηναίοι (pics)

Καθαρά Δευτέρα: Πριν στρώσουν το σαρακοστιανό τραπέζι, οι Αθηναίοι βγήκαν σε πάρκα και πλατείες της γειτονιάς τους για να πετάξουν χαρταετό τηρώντας τις αποστάσεις και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Φωτογραφίες: Ευδοκία Μύτιλη - Σπύρος Μελισσάρης

Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σπίτι τους ή εντός του Δήμου κατοικίας τους πέταξαν φέτος τον χαρταετό τους μικροί και μεγάλοι σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, όποιος είχε όρεξη και δυνάμεις για... ποδαρόδρομο ή ορθοπεταλιές, με τον κωδικό 6 στο 13033 μπορεί να μετακινηθεί και εκτός της περιοχής του για να πετάξει... αϊτό!

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στις γειτονιές της Αθήνας, όπου κατέγραψε τους Αθηναίους να περνούν στιγμές ξεγνοιασιάς τηρώντας στην πλειοψηφία τους τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού και τις αποστάσεις.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr από Φιλοπάππου και ΟΑΚΑ:

Οι τιμές των χαρταετών ξεκινά από τα 15 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 35 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο Newsbomb.gr από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα μας τα χαλάσει και το πέταγμα θα είναι δύσκολο!

Οι κάτοικοι των νοτίων βγήκαν αυτοί στη φύση για να δουν τον αϊτό τους να... απογειώνεται.

alimos.jpg
Πέταγμα χαρταετού στον Άλιμο

Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ακόμη, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 5 το πρωί.

Ποια καταστήματα λειτουργούν

Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως και κάθε χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Παράλληλα όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα, ανοικτοί είναι οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία, ενώ κλειστά είναι τα σούπερ μάρκετ.

Δείτε ΕΔΩ τι γινόταν το πρωί στη Βαρβάκειο

Όσον αφορά τη Βαρβάκειο Αγορά, αυτή παρέμεινε ανοικτή μέχρι την Κυριακή ωστόσο φέτος οι ιχθυοπώλες της αγοράς δεν έκαναν το ξενύχτι προς την Καθαρά Δευτέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξετε σήμερα χαρταετό - Τα μέτρα που ισχύουν - Τι είναι ανοικτό και τι όχι