ΕΛΛΑΔΑ

Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής: «Μάχη» στις εφημερίες - Το σχέδιο νέας ενίσχυσης

Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής: «Μάχη» στις εφημερίες  - Το σχέδιο νέας ενίσχυσης

Την πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, της αύξησης των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνωμένων περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Λειτουργούμε στο κόκκινο στην Αττική, κάθε εβδομάδα επεξεργαζόμαστε πλάνα που έχουμε στα συρτάρια» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Είμαστε στα όρια του συστήματος, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca ότι «συνεχίζουμε τους εμβολιασμούς περιμένοντας την απόφαση του ΕΜΑ».

Υπενθύμισε ότι το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει τρεις φορές σε ενίσχυση του αριθμού των ΜΕΘ στην Αττική κάνοντας λόγο για «μάχη» που δίνεται στις εφημερίες.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για διεύρυνση της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα και για συνεφημέρευση δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η διεύρυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη μάχη με τον κορονοϊό ήταν εξάλλου ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Καθαρά Δευτέρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Υγείας εξετάζουν ένα διπλό σχέδιο που αφενός θα περιλαμβάνει τη «στρατολόγηση» ενός ιδιωτικού νοσοκομείου για περιστατικά non covid ασθενών και αφετέρου ενός ιδιωτικού νοσοκομείου στην αντιμετώπιση ασθενών με κορονοϊό.

Το διπλό σχέδιο θα κινηθεί, δηλαδή, στο πρότυπο που έχει ήδη εφαρμοστεί για τους non covid ασθενών με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και στην συμμετοχή των κλινικών Ιατρικού Περιστερίου και Λητώ για τη διαχείριση ασθενών με covid-19.

O Βασίλης Κικίλιας σημείωσε, επίσης, πως «φτάνουμε στο τέλος της περιπέτειας» χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη» την υπερκινητικότητα λόγω συγκεντρώσεων και την ανεύθυνη συμπεριφορά ατόμων συμπεριλαμβανομένων αρχόντων τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Είναι προφανές ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουμε καλύτερη εικόνα και θα έχουμε πολύ καλύτερο καλοκαίρι όμως μέχρι να φτάσουμε μέχρι εκεί πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca - Κικίλιας: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ - Όποιος έχει ραντεβού να πάει