ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Επεκτείνεται η συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Επεκτείνεται η συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Καθαρά Δευτέρα.

Πρόκειται για μια από τις τακτικές συσκέψεις που πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού «στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση».

Παρόντες στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οι Βασίλης Κικίλιας και Σωτήρης Τσιόδρας

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την εθελούσια συμμετοχή δύο ιδιωτικών κλινικών στη μάχη με τον κορονοϊό.

Πρόκειται για το Ιατρικό Περιστερίου και την κλινική ΛΗΤΩ που από την Πέμπτη βοηθούν με όλο τους το προσωπικό νοσηλεύοντας περιστατικά ασθενών με κορονοϊό.

Το Ιατρικό Περιστερίου τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η κλινική ΛΗΤΟ υπό τη διοίκηση της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα κίνητρα που δίνονται στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν το ΕΣΥ.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν μηνιαία αμοιβή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πέραν αυτού, προβλέπεται και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το Ε.Σ.Υ. δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» στον Ερντογάν: Η Ελλάδα «σβήνει» τα σχέδια του «σουλτάνου» - Ποιες οι επόμενες κινήσεις