ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: «Μεγάλο πρόβλημα η βρετανική μετάλλαξη»

Εξαδάκτυλος: «Μεγάλο πρόβλημα η βρετανική μετάλλαξη»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που έχει φέρει η βρετανική μετάλλαξη.

Στις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, στην αποτελεσματικότητα των μέτρων και στην αναστάτωση που προκλήθηκε από την αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca από κάποιες χώρες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, 107,1.

Τη στιγμή που το ολικό Lockdown παραμένει και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε για την ανησυχία των ειδικών για τους εκατοντάδες πολίτες που παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, εξακολουθούν να διοργανώνουν ή να συμμετέχουν σε κορονοπάρτι και πολυπληθείς συγκεντρώσεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες, και τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην ακυρωθεί η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Αναφερόμενος στον προβληματισμό που επικρατεί για τις μεταλλάξεις, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή η βαρύτητα δίνεται στη βρετανική μετάλλαξη καθώς είναι πιο μεταδοτική και άρα μπορεί ευκολότερα να υπάρξει αυξημένη διασπορά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι σχετίζεται απαραίτητα με αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, τόνισε για άλλη μια φορά, πως είναι σημαντικό να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και καθώς θα αυξάνεται παράλληλα και ο αριθμός των πολιτών που θα εμβολιαστούν να υπάρξει σύντομα βελτίωση της κατάστασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η σταδιακή άρση του lockdown – Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων