ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Σε αναμονή για τα νέα δεδομένα – Αγωνία για τις ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα: Σε αναμονή για τα νέα δεδομένα – Αγωνία για τις ΜΕΘ
InTime

Κρούσματα σήμερα: Η ασφυξία στο σύστημα υγείας προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση, με την αγωνία για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ να είναι στα ύψη.

Με δεδομένη τη χθεσινή (15.03) αργία θεωρείται σίγουρο πως τα κρούσματα δεν θα παρουσιάζουν τεράστια αύξηση, λόγω των μειωμένων τεστ σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς και την κυβέρνηση, όμως, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Η κατάσταση στις ΜΕΘ, ειδικότερα της Αττικής, είναι αρκετά δύσκολη καθώς οι διαθέσιμες κλίνες μειώνονται και οι αριθμοί δεν βελτιώνονται.

Για δυο 24ωρα σημειώθηκε ρεκόρ διασωληνωμένων για το 2021 με 564 ανθρώπους να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ όλης της χώρας, οι περισσότεροι εξ αυτών στην Αττική. Συνεπώς, πέρα από τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί, η προσοχή όλων στρέφεται στους δείκτες των διασωληνωμένων και των ανθρώπων που φεύγουν από τη ζωή, καθώς εκεί αποτυπώνεται η μεγάλη πίεση που ασκείται το τελευταίο διάστημα στο ΕΣΥ.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Καθαράς Δευτέρας

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ ήταν δραματικά για μια ακόμη μέρα, με τον αριθμό κρουσμάτων να είναι σήμερα 1.134. Πρόκειται σαφώς για απογοητευτικό νούμερο, μιας και σήμερα είναι Καθαρά Δευτέρα και επίσημη αργία για τη Χώρα μας.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.134 εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του συστήματος υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ διαρκώς μειώνονται. Την Καθαρά Δευτέρα (15.03) ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (67.5% άνδρες). Δεν υπήρξε δηλαδή καμία βελτίωση σε σχέση με το αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα, κι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό...

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πλέον η αγωνία είναι για τα νοσοκομεία, με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι να αγγίζει πλέον του 600, ενώ αν δεν υπ0άρξει ανάσχεση της πανδημίας με κάποιο τρόπο, τότε είναι δεδομένο πως τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η σταδιακή άρση του lockdown – Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων