ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Πίσω στη φυλακή οι διαρρήκτες με τη μεγάλη ζωή και τη Mερσεντές

Ηράκλειο: Πίσω στη φυλακή οι διαρρήκτες με τη μεγάλη ζωή και τη Mερσεντές

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τους επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών

Αν και ο χαρακτηρισμός «επαγγελματίας» χρησιμοποιείται κατά κόρον, στην περίπτωση των δύο ανταποκρίνεται και με το παραπάνω, σύμφωνα με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου που τους θεωρούν από τους καλύτερους στις διαρρήξεις με τη μέθοδο του σπασίματος του ομφαλού της κλειδαριάς.

Ο λόγος για έναν 43χρονο Ηρακλειώτη και έναν 41χρονο Αλβανό, οι οποίοι απασχολούν συστηματικά τα τελευταία χρόνια τις Αρχές με τον τρόπο δράσης τους. Όπως περιγράφουν αστυνομικοί που έχουν μελετήσει αρκετά το προφίλ τους και το modus operandi, οι συγκεκριμένοι διαρρήκτες δεν είναι τυχαίοι στο χώρο αλλά σωστοί …καλλιτέχνες.

Δρουν μεθοδικά και πάντα βάσει σχεδίου. Έκαναν μεγάλη ζωή και κυκλοφορούσαν με ένα μερσεντές ώστε να «θολώνουν» τα νερά. Αν και εμφανίστηκαν αρνητικοί (για μία ακόμα φορά) για τις διαρρήξεις που τους αποδίδονται, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης λαμβάνοντας υπόψη τις καταθέσεις των αστυνομικών, τις μαρτυρίες μαρτύρων αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, τούς έκρινε ένοχους.

Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών ενώ δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση πράγμα που σημαίνει ότι επέστρεψαν στη φυλακή.

Πηγή: cretalive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν η μάνα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι;»