ΕΛΛΑΔΑ

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν η μάνα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι;»

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν η μάνα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι;»

Ζήτησε συγγνώμη ο ευρωβουλευτής από τις γυναίκες – Κάνει λόγο για εκμετάλλευση της απόφασής του από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί την ψήφο του στο «δικαίωμα στη ζωή».

Απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν ακόμα και για ρατσιστική συμπεριφορά δίνει μέσω του Newsbomb.gr ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μετά την απόφασή του να ψηφίσει τροπολογία κατά των αμβλώσεων. Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι» στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τη στάση του κ. Κυμπουρόπουλου να προκαλεί αντιδράσεις.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Newsbomb.gr επεσήμανε πως η τροπολογία δεν αφορά το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, αλλά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης.

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Σε παρόμοια ψηφίσματα για την άμβλωση στο παρελθόν έχω ψηφίσει υπέρ, γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα, όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο», αναφέρει ο κ. Κυμπουρόπουλος εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση μου, την διαστρέβλωσε και επιχείρησε να την εκμεταλλευτεί κατηγορώντας εμένα για ρατσισμό. Αν είναι δυνατόν! Έχω αποδείξει στο παρελθόν με τη στάση και τις δράσεις μου πόσο στηρίζω τις γυναίκες. Ήταν ένα ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, για το δικαίωμα στη ζωή, αυτό ψηφίζαμε, όχι το δικαίωμα στην άμβλωση», είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν δίστασε να αναφερθεί και στον εαυτό του, ως παράδειγμα κάνοντας μια συγκλονιστική δήλωση: «Αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι; Η συζήτηση είναι μεγάλη και θα ήθελα πολύ να ανοίξει. Ναι, υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά, υπάρχει και το δικαίωμα του κάθε παιδιού στη ζωή», είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν και από την πλευρά του κόμματός του και την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής τόνισε πως η αντίδραση του κόσμου είναι λογική, αλλά η απόφασή του έχει διαστρεβλωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, αν και ο ίδιος έδωσε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, τελικά δεν τον υποστήριξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η σταδιακή άρση του lockdown – Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων