ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Συγκλονίζει η γιαγιά του 3χρονου που έπεσε στο βαρέλι με το νερό – Οι τραγικές συμπτώσεις

Ηράκλειο: Συγκλονίζει η γιαγιά του 3χρονου που έπεσε στο βαρέλι με το νερό – Οι τραγικές συμπτώσεις

Η γιαγιά του 3χρονου αγοριού που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού έπεσε σε βαρέλι με νερό περιέγραψε πώς έγινε το περιστατικό.

Η κυρία Μαρία, όπως είναι το όνομα της γιαγιάς του μικρού αγοριού, ήταν αυτή που το απόγευμα της Τετάρτης βρήκε το παιδί στο βαρέλι με ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με όσα είπε στο cretalive.gr ήταν αυτή που είχε μαζί της το παιδί και το πρόσεχε καθώς η μητέρα του έλειπε από το σπίτι.

Μάλιστα όπως είπε λίγο πριν γίνει το κακό, το παιδί παραλίγο να δεχτεί το δάγκωμα σκύλου κάτι το οποίο αν τελικά είχε γίνει δεν θα ακολουθούσαν όλες αυτές οι δραματικές στιγμές.

Όπως είπε η κυρία Μαρία κάποια στιγμή και ενώ το παιδί περιφερόταν ξέφυγε από την προσοχή της και η ίδια ξεκίνησε να το αναζητά αμέσως ενώ βγήκε και στη γειτονιά για να το εντοπίσει. Λίγη ώρα αργότερα ήταν αυτή που αντίκρισε το παιδί μέσα στο βαρέλι και το ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του

Όλοι στο χωριό πλέον μιλάνε για ένα «θαύμα» και ελπίζουν το δίχρονο παιδί να τα καταφέρει και να βγει νικητής από αυτό το δύσκολο αγώνα που δίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το αγόρι παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη να χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμες τις επόμενες ώρες για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει αποσαφηνιστεί η «ζημιά» που ίσως έχει γίνει σε εγκέφαλο και ζωτικά όργανα του αγοριού καθώς, όπως τόνισε, «πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και μετά να γίνουν αυτές οι εξετάσεις».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας

Το 3χρονο παιδί που έπεσε σε βαρέλι με νερό το απόγευμα της Τετάρτης σώθηκε μετά τις πολύωρες προσπάθειες ανάνηψης δύο γενικών γιατρών, ενός παιδιάτρου, μιας νοσηλεύτριας και ενός οδηγού ασθενοφόρου.

Αν και το μικρό αγόρι δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες των γιατρών εκείνοι δεν το έβαλαν ούτε στιγμή κάτω.

Όταν, όμως, είδαν μετά από σχεδόν 3 ώρες ότι δεν υπήρχε κανείς σφυγμός ενημέρωσαν την αστυνομία, στο κέντρο υγείας πήγε ιατροδικαστής αλλά και νεκροφόρα για να το παραλάβει.

Τότε ήταν που έγινε και το «θαύμα» καθώς ζητήθηκε ένα τελευταίο καρδιογράφημα ώστε να πιστοποιηθεί ο θάνατος του αγοριού, στο οποίο όμως διαπιστώθηκε ότι το παιδί ανταποκρινόταν.

Σύμφωνα με το cretapost.gr το παιδί αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια… ζωής καθώς, όπως ειπώθηκε άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό.

«22 χρόνια γιατρός δεν έχω κάνει ανάνηψη 3 ώρες, ούτε έχω ξαναζήσει τέτοιο περιστατικό» δήλωσε η μια από τις γιατρούς του κέντρου υγείας Χάρακα.

Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο κέντρο υγείας και παρέλαβε το παιδί διαπίστωσε πως είχε ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνουν ανακοπή ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης και από τις πρώτες μαλάξεις το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120.

Τελικά το παιδί έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 9:30 το βράδυ της Τετάρτης έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή.

Με πληροφορίες από cretalive.gr και cretapost.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλο και πιο κοντά η σταδιακή άρση – Το χρονοδιάγραμμα για ψώνια, σχολεία, εστίαση