ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Τις επόμενες ώρες οι αποφάσεις για επίταξη ιδιωτών γιατρών (vid)

Θεμιστοκλέους: Τις επόμενες ώρες οι αποφάσεις για επίταξη ιδιωτών γιατρών (vid)
Intime News

Έχουν ανταποκριθεί μόλις 46 ιδιώτες γιατροί στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις για επίταξη των ιδιωτών γιατρών καθώς η ανταπόκριση μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλη, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στο Open, μέχρι στιγμή στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έχουν ανταποκριθεί μόλις 46 ιδιώτες γιατροί.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη ο κ. Κικίλιας είχε δώσει προθεσμία 48 ωρών σε ιδιώτες γιατρους να κάνουν γνωστή τη συνδρομή τους στο ΕΣΥ, απευθυνόμενος σε πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, ζητώντας τη συμμετοχή τουλάχιστον 200.

«Το ΕΣΥ πιέζεται και ειδικά στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια που παρατηρείται διασπορά του ιού. Στην Αττική σήμερα λειτουργούν 381 κλίνες ΜΕΘ covid και 2.961 απλές κλίνες. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και γίνονται τεράστιες προσπάθειες ενίσχυσής του», τόνισε ο κ. Κικίλιας την Τετάρτη.

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

Συνολικά, ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, 450 απλές και 100 COVID, όπως είπε, εξηγώντας αναλυτικά τα νοσοκομεία που τις παραχωρούν.

Την Πέμπτη (18/03) για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ξεφεύγει και να φτάνει στους 645, περισσότεροι από ποτέ από την αρχή της πανδημίας, ενώ ανακοινώθηκαν παράλληλα 3.073 κρούσματα και 45 νέοι θάνατοι στη χώρα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού έχουν παίξει και οι μεταλλάξεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca