ΕΛΛΑΔΑ

Σπαρακτικές εικόνες στην Κρήτη: Βαφτίστηκε η αδερφή του Ζαχαρία - Στις 4 το τελευταίο «αντίο»

Σπαρακτικές εικόνες στην Κρήτη: Βαφτίστηκε η αδερφή του Ζαχαρία - Στις 4 το τελευταίο «αντίο»

Η Κρήτη πενθεί και μαζί της πενθεί και το πανελλήνιο. Ο 2χρονος Ζαχαρίας δεν κατάφερε να βγει νικητής στη «μάχη» που έδωσε για δύο 24ωρα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία του μικρού Ζαχαρία, η οικογένεια όπως προστάζει το έθιμο, βάφτισε κατ’ εξαίρεση στις 9:30 το πρωί το μικρότερο μέλος της.

Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.

Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο φανερά συγκινημένος μιλώντας στο cretapost τονίζει: «Είμαι συγκλονισμένος, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Βιώνουμε μία τραγική κατάσταση με απόλυτο σεβασμό και σιωπή, η οποία πολλές φορές είναι εκκωφαντική».

Η οικογένεια από τη μία ετοιμάστηκε για να βαφτίσει το μικρότερο μέλος της και σε λίγες ώρες θα πει το τελευταίο αντίο στο 2χρονο αγγελούδι της.

Η κηδεία του μικρού Ζαχαρία θα τελεστεί στις 4 το μεσημέρι στον ιερό Ναό Παναγιάς Λιγόρτυνος Μονοφατσίου.

Ο μικρός Ζαχαρίας που απέκτησε το όνομά του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση έφυγε από την ζωή στην 1.00 τα ξημερώματα και αφού πάλεψε για να παραμείνει στην ζωή για περισσότερες από 24 ώρες.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (17/03) όταν το άτυχο παιδί, την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο, στη γειτονιά του σπιτιού του, ξέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του. Λίγη ώρα μετά χάθηκαν τα ίχνη του με τους γονείς και τους συγγενείς του να το ψάχνουν εναγωνίως.

Το άτυχο παιδάκι, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες της επαναφοράς του.

«Από την πρώτη στιγμή, από τις 16:17 που έχει καταγραφεί το περιστατικό, και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ και στο ΠΑΓΝΗ έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει για το παιδί. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας για δυο ώρες και 45 λεπτά δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί κάνοντας προσπάθειες για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο καρδιογράφημα που έγινε εντοπίστηκε μια μικρή αντίδραση, ένας καρδιακός παλμός και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία για να διακομιστεί το παιδί στο ΠΑΓΝΗ», περιέγραψε η κυρία Μπορμπουδάκη στο Newsbomb.gr.

«Η προσπάθεια των γιατρών συνεχίστηκε στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια στη μονάδα του ΕΚΑΒ που συναντήθηκαν στον δρόμο και εκεί η αναισθησιολόγος διασωλήνωσε αμέσως το παιδί για το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τη ΜΕΘ της μονάδας παίδων του ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί πραγματικά έχουν κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν», πρόσθεσε η κυρία Μπορμπουδάκη.

Το παιδάκι άρχισε να εμφανίζει σφυγμό, την ώρα που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ να προκειμένου να παραλάβει τη σορό του - αφού πίστευαν ότι είναι νεκρό- για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Το βαρέλι, όπου βρήκε τραγικό θάνατο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, κομμωτήρια, λιανεμπόριο