ΕΛΛΑΔΑ

Από το κακό... στο χειρότερο τα επιδημιολογικά δεδομένα - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Από το κακό... στο χειρότερο τα επιδημιολογικά δεδομένα - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: Για ακόμα ένα 24ωρο σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού που συνεχίζει να επελαύνει ακάθεκτος και να δημιουργεί πρόβληματα. Το σημαντικότερο κι αυτό που ανησυχεί τους πάντες, είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας καθώς καθημερινά σημειώνονται αρνητικά ρεκόρ στον αριθμό των διασωληνωμένων, ενώ και τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.785, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 649 (67.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.555 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.361 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, η οποία κατέγραψε 1.281 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Έντονος προβληματισμός επικρατεί και στην Θεσσαλονίκη, η οποία σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου καταγράφει 302 νέα κρούσματα, ενώ ακολουθεί και η Αχαΐα με 151 νέες μολύνσεις.

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Τα επιδημιολογικά δεδομένα την Παρασκευή 19 Μαρτίου

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική είναι ανύπαρκτες, ενώ «απειλούνται» και της περιφέρειας. Δυστυχώς, αν δεν υπάρξει ανάσχεση της πορείας της πανδημίας τις επόμενες μέρες, τότε η επόμενη εβδομάδα θα είναι εφιαλτική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.785 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 64 θάνατοι σε 24 ώρες, 649 οι διασωληνωμένοι