ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Στο επίκεντρο της διασποράς οι άτυπες κοινωνικές συγκεντρώσεις

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Στο επίκεντρο της διασποράς οι άτυπες κοινωνικές συγκεντρώσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Ενδείξεις αποσυμπίεσης του ΕΣΥ δεν υπάρχουν και αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να γίνει, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στο επίκεντρο της διασποράς του ιού είναι οι άτυπες κοινωνικές συγκεντρώσεις όπου η μάσκα δεν χρησιμοποιείται και γι' αυτό συνέστησε περιορισμό των επαφών και πρότεινε οι συναντήσεις να γίνονται σε ανοιχτούς και καλά αεριζόμενους χώρους, ωστόσο το κλειδί παραμένει η τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ακόμη, σημείωσε πως η πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με κάποιον που είναι φορέας του κορονοϊού είναι πιο αυξημένη σήμερα από ποτέ.

Ο ίδιος επισήμανε πως «ενδείξεις αποσυμπίεσης του ΕΣΥ δεν υπάρχουν» και αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να γίνει, ανέφερε. Η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην Αττική την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε κατά 15%, ενώ ο δείκτης Rt παραμένει πάνω από το 1.

Οι ηλικίες που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα είναι οι 40-65 και ακολουθούν οι 18-39.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορούσε το εμβόλιο και την ανοσία που δημιουργεί σε σχέση με την ανοσία όσων έχουν ήδη νοσήσει από τον κορονοϊό, είπε ότι «η ανοσία από το εμβόλιο είναι πιο ισχυρή γι' αυτό και όσοι έχουν περάσει τον κορονοϊό καλούνται να εμβολιαστούν». Μέχρι στιγμής το πιο σημαντικό μέτρο στη μάχη κατά του κορονοϊού παραμένει ο εμβολιασμός, κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας, τι ανοίγει και πότε