ΕΛΛΑΔΑ

SMS 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης για κομμωτήρια, ψάρεμα και αρχαιολογικούς χώρους

SMS 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης για κομμωτήρια, ψάρεμα και αρχαιολογικούς χώρους
Pixabay

Κωδικοί μετακίνησης: Οι αλλαγές σε μετακίνηση και δραστηριότητες

Σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, που εκτιμάται ότι δεν θα επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο, αποφάσισαν την Παρασκεύη (19/03) κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από αυτό Σαββατοκύριακο επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια έως τις 9 το βράδυ.

Kωδικοί μετακίνησης για κομμωτήρια, ψάρεμα και αρχαιολογικούς χώρους

Τις πύλες τους ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και η επίσκεψη γίνεται με SMS 6 στο 13033, όμως μόνο εντός του οικείου δήμου και χωρίς τη χρήση οχήματος για τη μετακίνηση, έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες περιποίησης άκρων και η μετάβαση γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033 αφού έχει κλειστεί ραντεβού πρώτα.

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι στις μετακινήσεις παρά μόνο στα ωράρια λειτουργίας τους. Η μετακίνηση των πολιτών εξακολουθεί να γίνεται με κωδικό 2, αλλά μόνο για καταστήματα εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Την ίδια ώρα, επαναλειτουργούν τα δημόσια πάρκα για έως τρία άτομα με εξαίρεση της οικογένειες. Υποχρεωτική θα είναι κι εκεί η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και η μετάβαση στους θα γίνεται με χρήση του κωδικού 6 χωρίς χρήση οχήματος.

Τέλος, επιτρέπεται το ψάρεμα με μικρό σκάφος ή από την ακτή, σε παραθαλάσσιους δήμους με τη χρήση του κωδικού 6 και με το Ε9 που αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στόχος των αποφάσεων είναι ένας και αφορά στην διευκόλυνση της τήρησης των υφιστάμενων μέτρων. «Κατανοούμε και αντιλαμβανόμαστε την κούραση που η υφιστάμενη κατάσταση έχει προκαλέσει γι αυτό καθώς ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται σκοπός είναι να εκμεταλλευτούμε τους εξωτερικούς χώρους οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε ευνοούν λιγότερο τη μετάδοση του ιού απ' ότι οι κλειστοί. Ιδιαίτερα δε όταν στους ανοιχτούς χώρους κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πώς κινείται η κακοκαιρία