ΕΛΛΑΔΑ

Συνεπιμέλεια: Ίσος χρόνος και εναλλασσόμενη κατοικία - Το μήνυμα Τάκη Πουρναράκη και Μίνας Ράλλη

Συνεπιμέλεια: Ίσος χρόνος και εναλλασσόμενη κατοικία - Το μήνυμα Τάκη Πουρναράκη και Μίνας Ράλλη

Πώς λειτουργεί ο ίσος χρόνος και η εναλλασσόμενη κατοικία.

Η προστασία του δικαιώματος των παιδιών να ανατρέφονται εξίσου και ισότιμα από́ τους δύο γονείς τους είναι κοινωνική́ απόφαση που πρέπει να κατοχυρωθεί και θεσμικά́.

Στο πλαίσιο αυτό́, με τη δημόσια διαβούλευση να είναι σε εξέλιξη, σχετικά́ με την μεταρρύθμιση των διατάξεων που αφορούν στις σχέσεις γονέων και παιδιών μετά από έναν χωρισμό, οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι κ.κ. Τάκης Πουρναράκης και Μίνα Ράλλη συνδράμουν στον δημόσιο διάλογο.

Με τρόπο παραστατικό, επιλέγοντας και οι δύο τον ρόλο των γονέων που αποφασίζουν να χωρίσουν την κοινή ζωή τους, επιδιώκουν να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί επί του πρακτέου η Συνεπιμέλεια – ο ίσος χρόνος και η εναλλασσόμενη κατοικία, καθώς και ότι ένας χωρισμός δεν σημαίνει αποκήρυξη του ρόλου του γονέα.

Κάθε παιδί έρχεται στην ζωή από δύο γονείς και το αληθινό συμφέρον του απαιτεί να εξακολουθήσει να τους έχει στο πλάι του και μετά το διαζύγιο. Ένα μήνυμα τόσο δυνατό́, μα και αυτονόητο.

Οι «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού́ ΑΜΚΕ», ευχαριστούμε θερμά́ και τους δύο για την πολύτιμη στήριξη και συνεισφορά́ τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Τα «δώρα» των μνηστήρων στην Ελλάδα– Τι μας δίνουν για να πάρουν το πακέτο των 5 δισ. Ευρώ