ΕΛΛΑΔΑ

Επιταξή γιατρών: Ελήφθη η απόφαση - Θέμα λεπτών οι ανακοινώσεις

Επιταξή γιατρών: Ελήφθη η απόφαση - Θέμα λεπτών οι ανακοινώσεις

Ο κύβος ερρίφθη για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών προκειμένου να συνδράμουν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η ανακοίνωση της απόφασης είναι θέμα λεπτών και αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή μετά τις 8 το πρωί.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με το μέτρο της επίταξης είχαν μεταφέρει ήδη από την Κυριακή κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη και δεν αναμένεται να μειωθεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα φύλλα επίταξης ετοιμάζονται προκειμένου στη συνέχεια να επιδοθούν σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να παρουσιαστούν σε δημόσια νοσοκομεία προς ενίσχυση του έργου των συναδέλφων τους.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη του ΕΣΥ που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Βασίλης Κικίλιας απαιτεί τη συμμετοχή 200 ιδιωτών γιατρών.

Ωστόσο μέχρι το βράδυ της Κυριακής, οι ιδιώτες ιατροί που είχαν θέσει εαυτούς στη διάθεση του ΕΣΥ ανέρχονταν σε μόλις 61.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πιεστική κατάσταση στα νοσκομεία που δεν μεταβάλλεται προς το καλύτερο καθώς οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται καθημερινά, ενώ τις τελευταίες ημέρες, καταρρίπτεται διαδοχικά το ρεκόρ των διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα μας, από την αρχή της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μέρα της κρίσης για την επίταξη των γιατρών - Έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ που καλεί σε «συστράτευση»