ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πρεμιέρα με κανόνες για κομμωτήρια, καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πρεμιέρα με κανόνες για κομμωτήρια, καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ

Με όλους τους κανόνες για τη λειτουργία τους άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας (22/03) τα κομμωτήρια και τα καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ

Σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες περιποίησης άκρων και η μετάβαση γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033 αφού έχει κλειστεί ραντεβού πρώτα.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μανικιούρ-πεντικιούρ αλλά και των κομμωτηρίων έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων ενώ έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα.

«Κρατάμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι πελάτισσες με το που ανακοινώθηκε το άνοιγμα έκλεισαν ραντεβού. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην μας ξανακλείσουν γιατί οι αντοχές τελείωσαν, ειλικρινά», λέει στο Newsbomb.gr o Κώστας Τραυλός ιδιοκτήτης καταστήματος μανικιούρ-πεντικιούρ στους Αμπελοκήπους.

«Ο κόσμος ανυπομονούσε, περιμένουν στη σειρά τους να κουρετούν και να περιποιηθούν τον εαυτό τους. Τα ραντεβού είναι όλα κλεισμένα τις πρώτες ημέρες», λέει στο Newsbomb.gr ο Γιώργος Τερζής ιδιοκτήτης κουρείου στη Νέα Ερυθραία.

Έτσι, ο πελάτης θα στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή «6». Στη συνέχεια το κομμωτήριο θα πρέπει να στείλει μήνυμα επιβεβαίωσης του ραντεβού όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία και η ώρα. Σε περίπτωση ελέγχου για τη μετακίνηση ο πολίτης θα πρέπει να επιδείξει το αποδεικτικό του ραντεβού ενώ είναι ίδια διαδικασία εάν κάποιος πρέπει να επισκεφτεί υπηρεσία περιποίησης άκρων (μανικιούρ - πεντικιούρ).

Ποιες άλλες δραστηριότητες ανοίγουν

Τις πύλες τους άνοιξαν παράλληλα οι αρχαιολογικοί χώροι και η επίσκεψη γίνεται με SMS 6 στο 13033, όμως μόνο εντός του οικείου δήμου και χωρίς τη χρήση οχήματος για τη μετακίνηση, έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι στις μετακινήσεις παρά μόνο στα ωράρια λειτουργίας τους. Η μετακίνηση των πολιτών εξακολουθεί να γίνεται με κωδικό 2, αλλά μόνο για καταστήματα εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Την ίδια ώρα, επαναλειτουργούν τα δημόσια πάρκα για έως τρία άτομα με εξαίρεση της οικογένειες. Υποχρεωτική θα είναι κι εκεί η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και η μετάβαση στους θα γίνεται με χρήση του κωδικού 6 χωρίς χρήση οχήματος.

Τέλος, επιτρέπεται το ψάρεμα με μικρό σκάφος ή από την ακτή, σε παραθαλάσσιους δήμους με τη χρήση του κωδικού 6 και με το Ε9 που αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Η εφιαλτική εφημερία και η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα που σόκαρε