ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συνεχίζει να μετρά νεκρούς η Μαλεσίνα - Στους 12 ο συνολικός αριθμός

Κορονοϊός: Συνεχίζει να μετρά νεκρούς η Μαλεσίνα - Στους 12 ο συνολικός αριθμός

Η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς στη Μαλεσίνα συνεχώς μεγαλώνει.

Στη μακάβρια λίστα των θυμάτων covid, το πρωί της Δευτέρας (20/3) προστέθηκε μία ακόμη 66χρονη κάτοικος Μαλεσίνας (12η στη σειρά) η οποία εξέπνευσε στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Εκεί είχε διακομιστεί στις 14 Μαρτίου, αφού τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Λαμίας ήταν όλα κατειλημμένα από άλλους ασθενείς. Στο «Αχιλλοπούλειο» είναι διασωληνωμένοι και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι τρεις ασθενείς από τη Φθιώτιδα 68 με 71 ετών, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.

Σημειώνεται ότι ξημερώματα Δευτέρας (22/3) άφησε την τελευταία του πνοή στην Κλινική covid του Νοσοκομείου Λαμίας, 85χρονος από τη Μαλεσίνα.

Ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, μίλησε στο Newsbomb.gr, για το πώς ξεκίνησε η διασπορά των κρουσμάτων στην περιοχή, αλλά και για το πώς είναι η κατάσταση σήμερα.

«Τα πρώτα εννέα κρούσματα εμφανίστηκαν στην περιοχή, στις 22 Φεβρουαρίου. Ζήτησα άμεσα από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, να ληφθούν επιπλέον μέτρα στις 26 Φεβρουαρίου. Μετά από λίγες ημέρες η κατάσταση είχε βγει εκτός ελέγχου η περιοχή μπήκε στο βαθύ κόκκινο, είχαμε φτάσει τα 200 κρούσματα», ανέφερε.

Ο δήμαρχος Λοκρών δήλωσε χαρακτηριστικά πως, η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας ήταν δραματική, «το νοσοκομείο της Λαμίας γέμισε ασφυκτικά, όλοι αυτοί που έχασαν την ζωή τους, νοσηλευόντουσαν στο νοσοκομείο».

«Αν τα μέτρα είχαν τηρηθεί από όλους μας δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση στην περιοχή τα κρούσματα έχουν μειωθεί, ωστόσο περιμένουμε κι άλλες απώλειες, καθώς η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας παραμένει σοβαρή, με 64 ανθρώπους να βρίσκονται στην εντατική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στον «πάγο» το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Τι θα γίνει με σχολεία και εστίαση