ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Καταθέτει σήμερα ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στα επεισόδια

Νέα Σμύρνη: Καταθέτει σήμερα ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στα επεισόδια

Οι τρεις μάρτυρες του κατηγορούμενου «Ινδιάνου» και τι υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους

Στο ανακριτικό γραφείο αναμένεται να βρεθεί λίγο μετά τις 10 το πρωί ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε βάναυσαστη Νέα Σμύρνη, όταν τον τράβηξαν από τη μηχανή που επέβαινε ως συνεπιβάτης και έπεσε στο οδόστρωμα. Ο μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει όσα πρόλαβε να δει και όσα έζησε εκείνο το απόγευμα μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες προφυλακίστηκε ένας 30χρονος άνδρας προφυλακίστηκε για την υπόθεση, αλλά η ύπαρξη ενός βίντεο φέρεται να πιστοποιεί την παρουσία του στην Ελευσίνα και όχι Νέα Σμύρνη. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο αποκαλούμενος «Ινδιάνος» ζητά πλέον από την ανακρίτρια να διατάξει την άρση της προσωρινής του κράτησης.

«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο "Λιμανάκι" της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ. Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης.

Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας - όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο» είχε δηλώσει ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης.

Οι τρεις μάρτυρες του «Ινδιάνου»

Ο κατηγορούμενος έχει επικαλεσθεί και τρεις μάρτυρες προκειμένου να αποδείξει ότι δεν βρισκόταν στο σημείο του ξυλοδαρμού του αστυνομικού, χωρίς όμως να πείσει τις Αρχές.

Ο πρώτος μάρτυρας, οδηγός λεωφορείου στην εταιρία ηλεκτρονικών ειδών που εργάζεται ο «Ινδιάνος», υποστήριξε ότι ότι τον παρέλαβε από την αποθήκη της εταιρίας στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών γύρω στις 18.20. «Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχα να μεταφέρω από την αποθήκη. Την επόμενη μέρα, όταν έφτασα για να τον παραλάβω πάλι, είδα τρεις αστυνομικούς με πολιτικά να τον συλλαμβάνουν. Τον είδα σαστισμένο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω» είπε ο μάρτυρας.

Προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου κατέθεσε και ένας συνάδελφος του, αλλά και η έγκυος σύζυγός του, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν μαζί τους σε άλλο σημείο της Αθήνας την ώρα της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

«Είμαι συνάδελφος του κατηγορουμένου εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον Ασπρόπυργο. Ο κατηγορούμενος τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10.00 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ. Τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι. Ήρθε τελικά στις 18.30 με 19.00 παρά. Ήταν και γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα. Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε και μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα.

Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε» ανέφερε ο μάρτυρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση της εγκύου συζύγου του συναδέλφου του «Ινδιάνου»:

«Γνωρίζω εδώ και ένα μήνα τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν ένα μήνα μαζί με τον άντρα μου στο σπίτι και φάγαμε όλοι μαζί. Μου φάνηκε ντροπαλό παιδι. Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα είχαμε βγάλει με τον άντρα με το σκυλάκι μας βόλτα στο παρκάκι. Μετά ήρθε και ένας φίλος του και επίσης ο άντρας μου μου είπε ότι θα ερχόταν ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε μιλήσει το πρωί. Στις 18.30 με 19.00 παρά ήρθε ο κατηγορούμενος στο παρκάκι. Φορούσε μία μαύρη φόρμα από κάτωφουσκωτό αμάνικο γιλέκο και μέσα ένα σκουρόχρωμο φούτερ.

Τα τρία αγόρια μαζεύτηκαν, έριξαν μια βολή στην μπασκέτα και μετά πήγαμε σπίτι. Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος. Την επόμενη μέρα ο άντρας μου δεν πήγε στη δουλειά και κάλεσε τον κατηγορούμενο στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Δεν θα έλεγα κάποιο ψέμα, γιατί στην κατάσταση που είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να έρθω εδώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.