ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε κατάσταση «πολέμου» τα νοσοκομεία - «Γονατίζουν» από τις εισαγωγές ασθενών

Κορονοϊός: Σε κατάσταση «πολέμου» τα νοσοκομεία - «Γονατίζουν» από τις εισαγωγές ασθενών

Κρούσματα σήμερα: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, έτσι δείχνουν τουλάχιστον τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Οι επιστήμονες κρούουν καθημερινά το «καμπανάκι» για τα νοσοκομεία, τα οποία γεμίζουν ασφυκτικά και τονίζουν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Αμείωτη η πίεση στο ΕΣΥ, την ώρα που οι προβλέψεις για τις επόμενες μέρες είναι δυσοίωνες. Σήμερα, μόνο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 51 νεκρούς και 699 διασωληνωμένους, με τα νοσοκομεία να «λυγίζουν» και τις κενές κλίνες για ασθενείς Covid-19 να είναι πια ελάχιστες.

Μόνο σε ένα 24ωρο οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας έφτασε τους 518.

Τα νοσοκομεία εδώ και μέρες ξεκινούν τις εφημερίες τους ελάχιστα κρεβάτια κενά, ενώ, όπως καταγγέλλουν γιατροί αρκετοί ασθενείς που αν και χρειάζονται διασωλήνωση μπορεί να βρεθούν να δίνουν την «μάχη» σε ένα απλό κρεβάτι περιμένοντας να ελευθερωθεί ΜΕΘ.

Μάλιστα, σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε πως ένας 70χρονος άνδρας που βρισκόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ έχασε σήμερα τη «μάχη» με τη ζωή.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως ο 70χρονος που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, ήταν νεφροπαθης και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση 3 φορές την εβδομάδα.

Προσοχή και επιφυλακή

Οι ειδικοί συνιστούν επιφυλακή για τις επόμενες μέρες, ενώ δεν αποκλείουν ο αριθμός των διασωληνωμένων να ξεπεράσει ακόμα και τους 1.000.

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση», τόνισε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αύξηση των διασωληνωμένων μέχρι τις αρχές Απριλίου «βλέπει» ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr «θα συνεχίσουμε να έχουμε αύξηση των διασωληνωμένων που μπορεί να φτάσουν και τους 750».

Ο ίδιος εκτίμησε, δε, ότι μείωση στον αριθμό θα δούμε «από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου».

Όσον αφορά τα κρούσματα εκτίμησε ότι «μπορεί και αυτή την εβδομάδα» να υπάρξει επιπέδωση».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «μπορούν να ανοίξουν πολύ προσεκτικά κάποιες δραστηριότητες» ενώ στην ερώτηση του Newsbomb.gr πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό ο κ. Τζανάκης απάντησε «με υγειονομικά πρωτόκολλα» τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση για τη χαλάρωση των μέτρων «πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 3.586 νέες μολύνσεις, 699 διασωληνωμένοι και 51 θάνατοι