ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Βόμβα» Γώγου - «Δεν περνάει από το μυαλό μας το άνοιγμα»

Lockdown: «Βόμβα» Γώγου - «Δεν περνάει από το μυαλό μας το άνοιγμα»

Κατηγορηματικός ότι όσο το βάρος στο σύστημα υγείας είναι μεγάλο από την πανδημία του κορονοϊού δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει άρση του lockdown εμφανίστηκε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Αυτή τη στιγμή το βάρος είναι τέτοιοι δεν περνάνε από το μυαλό μας τέτοιες σκέψεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος απαντώντας στο ερώτημα για πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΙ το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα μπορούσε να ξεκινήσει «όταν αρχίσει ο μέσος όρος των κρουσμάτων πέφτει σημαντικά και σταθερά και φτάσουμε στα 1.000 τότε αυτό σημαίνει ότι η πανδημία θα είναι προς τα κάτω».

Σύμφωνα με τον ίδιο «για 3-4 ημέρες ακόμα θα έχουμε τέτοιους αριθμούς κρουσμάτων» όπως αυτοί που ανακοινώθηκαν την Τρίτη εκφράζοντας την ελπίδα ότι «την επόμενη εβδομάδα ελπίζω ότι θα υπάρχει μείωση»

«Παντού υπάρχει συγχρωτισμός ενώ υπάρχει και επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης καθώς σπρώχνει προς τα πάνω το δείκτη θετικότητας» εξήγησε όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως είπε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας είναι στο 1,1-1,2 που σημαίνει ότι η επιδημία είναι σε αύξηση.

Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, εκτάκτως. «Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία.»

Τέλος, τόνισε πως για να αρχίσουμε να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας να ελέγχεται. «Με σιγουριά δε μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων.»

Ο κ. Γώγος κλείνοντας επεσήμανε τη σημασία της ατομικής ευθύνης. «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Ρoή Ειδήσεων