ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - «Λαϊκό»: Δεν διακόπηκε καμία εφημερία

Κορονοϊός - «Λαϊκό»: Δεν διακόπηκε καμία εφημερία

Με μια οργισμένη ανακοίνωση, η διοίκηση του «Λαϊκού» νοσοκομείου διαψεύδει ότι χθες (23.03.2021) το βράδυ διακόπηκε η εφημερία γιατί δεν υπήρχαν άλλα κρεβάτια για ασθενείς - Τι ανέφερε στο Newsbomb.gr o προϊστάμενος μονάδας Covid του Λαϊκού, κ. Νίκος Ορφανός

Πολύς ντόρος έγινε από το πρωί σχετικά με την χθεσινή εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου. Υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το νοσοκομείο κάποια στιγμή σταμάτησε την εφημερία και δεν δέχονταν άλλους ασθενείς.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον κ. Νίκο Ορφανό, προϊστάμενο της μονάδας Covid, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η εφημερία δεν σταμάτησε ποτέ, απλά υπήρξε συσσώρευση ασθενών.

Η διοίκηση του «Λαϊκού» νοσοκομείου εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία» και σημειώνει πως «αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 το βράδυ έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του «Λαϊκού» στις 21:00 στο νοσοκομείο υπήρχαν 12 κενά κρεβάτια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το νοσοκομείο «Λαϊκό»

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία».

«Έμφραγμα» στο Λαϊκό - Υπήρξε συσσώρευση ασθενών

Μπορεί το νοσοκομείο να συνέχισε κανονικά την εφημερία του, όμως η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

«Ξεκινήσαμε με 25 απλές κλίνες ελεύθερες, τα κενά κρεβάτια υπερκαλύφθηκαν γρήγορα», τονίζει στο Newsbomb.gr o προϊστάμενος μονάδας Covid του Λαϊκού, κ. Νίκος Ορφανός.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 φορεία με ασθενείς σε οβίδες οξυγόνου μέσα στις κλίνες», προσθέτει στο Newsbomb.gr και συνεχίζει λέγοντας «στις 5 το πρωί είχαν γίνει ήδη 28 εισαγωγές, με την εφημερία να τελειώνει στις 8 το πρωί».

Ξεκαθαρίζει δε ότι η εφημερία δεν σταμάτησε ποτέ, ωστόσο οι εισαγωγές ήταν τόσες πολλές, με τους ασθενείς να έρχονται κατά κύματα.

«Η εφημερία συνεχίστηκε κανονικά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, όμως κάποιες στιγμές υπήρξε συσσώρευση ασθενών, με το νοσοκομείο να παθαίνει έμφραγμα», τονίζει στο Newsbomb.gr o κ. Ορφανός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα