ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Με... κομμένη την ανάσα η Ελλάδα - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Με... κομμένη την ανάσα η Ελλάδα - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Τραγικά παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα μας, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα για την αντοχή του Συστήματος Υγείας. Τι δείχνει το Infographic του Newsbomb.gr.

Καμία βελτίωση δεν παρουσιάζει η επιδημιολογική κατάσταση στη Χώρα μας, με το τρίτο κύμα του κορονοϊού να αποδεικνύεται το χειρότερο όλων.

Τα κρούσματα είναι και σήμερα πάνω από 3.000, με τις ΜΕΘ στην Αττική να αγγίζουν σε πληρότητα το 100% και τους γιατρούς να διασωληνώνουν ασθενείς ακόμα και σε κανονικές κλίνες.

Τα σημερινά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ προκαλούν τρόμο τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο κυρίως για τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στην Εντατική.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.062, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.649 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες).

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Είναι προφανές πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική είναι ανύπαρκτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στα ύψη και πάλι με 3.062 νέα, 699 στις ΜΕΘ και 67 θανάτους