ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παγώνη: Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου- Όλο και περισσότεροι νέοι χρειάζονται νοσηλεία

Κορονοϊός - Παγώνη: Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου- Όλο και περισσότεροι νέοι χρειάζονται νοσηλεία
IN TIME

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκρουσε τον κώδωνα στους νέους, καθώς όπως είπε, όλο και περισσότερα νεαρά άτομα νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε, για ακόμα μία φορά, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, καθώς όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του κορονοϊού έχει αυξηθεί από 40% έως 60%!

«Τα κρούσματα είναι πολλά, όπως και οι εισαγωγές. Μας προβληματίζουν οι ηλικίες των ασθενών γιατί πέφτει ο μέσος όρος», είπε η κυρία Παγώνη επαναλαμβάνοντας ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου».

«Το χειρότερο είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση. Ελάχιστες όμως είναι οι εισαγωγές ηλικιωμένων, λόγω και των εμβολιασμών. Η εισαγωγή ασθενών άνω των 80 έχει μειωθεί κατά 80%», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι όλο και περισσότεροι νέοι χρειάζονται νοσηλεία και μάλιστα, ενώ δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Γι αυτό η νεολαία πρέπει να προσέξει πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε δε και στο εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ότι σωστά έπραξε η χώρα μας και δεν σταμάτησε τον εμβολιασμό το τετραήμερο που πολλές χώρες τον «φρέναραν» λόγω των ανησυχιών για επιπλοκές του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η κοσμική ζωή του Βασίλη Γκουρούση και το άγχος που τον πρόδωσε