ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ριφιφί θυρίδων στο Ψυχικό: Η ώρα της απολογίας για τον 58χρονο κατηγορούμενο

Ριφιφί θυρίδων στο Ψυχικό: Η ώρα της απολογίας για τον 58χρονο κατηγορούμενο

Η ώρα της απολογίας για τον 58χρονο θεατρικό παραγωγό και σύζυγο γνωστής τηλεπερσόνας έφτασε, καθώς σήμερα τo μεσημέρι αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Ο 58χρονος καλείται να απολογηθεί για διακεκριμένες κλοπές, κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο άνθρωπος που διέπραξε το κινηματογραφικό ριφιφί σε θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό. Ο ίδιος αρνείται σθεναρά την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισής Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, δήλωσαν:

«Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και διαμαρτύρεται έντονα για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του. Η απολογία του ενώπιον του κ. Ανακριτή θα τοποθετήσει την υπόθεση στην πραγματική της βάση. Μέχρι τότε παρακαλούνται όλοι να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου ως κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού και να διατηρήσουμε άπαντες την εμπιστοσύνη μας στον αρμόδιο θεσμό, την Δικαιοσύνη».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια αβλεψία του 58χρονου τον έβαλε στο στόχαστρο των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της έρευνας για την κλοπή των τεσσάρων θυρίδων. Ήταν ένα δείγμα γενετικού υλικού, που βρέθηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων, ο λόγος που ο προβολέας των ερευνών στράφηκε πάνω του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επρόκειτο για κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα ή τρίχα, παρά για στίγμα από ιδρώτα, μέσω του οποίου κατόρθωσαν οι Αρχές να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο. Ο 58χρονος φέρεται από λάθος να άφησε dna του σε μία από τις θυρίδες που «άνοιξαν» με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ η δική του θυρίδα βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τις θυρίδες που παραβιάστηκαν.

Οι Αρχές έφτασαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο έπειτα από εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και από συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, των επισκεπτών των θυρίδων, αλλά και του περιεχομένου των θυρίδων. Αν και η ακριβής ημερομηνία των κλοπών δεν έχει αποσαφηνιστεί από την αστυνομία, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα είχαν προσδιορίσει χρονικά την κλοπή στους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Αρχικά, οι αστυνομικοί δημιούργησαν μια λίστα «υπόπτων» με περίπου 300 κατόχους θυρίδων, αλλά το ενδιαφέρον του συγκέντρωσε από την αρχή ο 58χρονος θεατρικός επιχειρηματίας εξαιτίας παλαιότερων εμπλοκών του με τη δικαιοσύνη. Από το υλικό των καμερών ασφαλείας εντόπισαν τον 58χρονο να εισέρχεται στο χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες το επίμαχο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, στο εσωτερικό του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχουν κάμερες, οπότε μπορούσαν να διαπιστώσουν μόνο την είσοδο του.

«Ξεσκονίζοντας» το παρελθόν του οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 58χρονος είχε αρκετά «ραντεβού» με τη δικαιοσύνη στο παρελθόν, αφού είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις απόπειρας κλοπής, πλαστογραφίας, ενώ φέρεται να εκκρεμούσε σε βάρος του ακόμα και μήνυση για σωματική βλάβη.

Ο ίδιος είχε επισκεφθεί την περασμένη χρόνια 5-6 φορές την τράπεζα, ενώ μια από αυτές έγινε μετά την διάρρηξη. Σημειώνεται, ότι οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως σε ένα από τα βίντεο φαινόταν από πλευράς του μια προσπάθεια απόκρυψης των χαρακτηριστικών του κατά την είσοδό του στην τράπεζα. Μάλιστα, φέρεται να μπήκε στο χώρο φορώντας καπέλο και μάσκα αλλά και γάντια μιας χρήσεως, ενώ «καμπανάκι» χτύπησε στις Αρχές η τσάντα λαπτοπ που κρατούσε στο χέρι, την οποία φέρεται να προσπαθούσε να καλύψει μέσα από το μπουφάν του κατά την έξοδο του από τον χώρο.

Όταν στη συνέχεια βρέθηκε το «ορφανό» δείγμα γενετικού υλικού, η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν βρεθεί τα κλοπιμαία από τις τέσσερις θυρίδες. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στη Βάρη αλλά και σε γνωστό κατάστημα αισθητικής και περιποίησης γυναικών στο Χαλάνδρι, χωρίς να εντοπίσουν ούτε τα μετρητά ούτε κάποιο από τα πολύτιμα κοσμήματα. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Η αποκάλυψη της κλοπής

Ήταν Παρασκευή 13 Νοεμβρίου όταν μια γυναίκα, μέλος οικογένειας των βόρειων προαστίων και γνωστή επιχειρηματίας, μετέβη στο Α.Τ Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

«Εγώ πήγα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και οι άλλοι ένοικοι των θυρίδων ειδοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, πέντε μέρες μετά, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι ήταν άλλες τρεις θυρίδες παραβιασμένες» είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξη της.

Η δεύτερη θυρίδα ανήκε και πάλι σε γυναίκα σύζυγο γνωστού επιχειρηματία. Η δική της καταγγελία περιέγραφε, ότι από την θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες. Ακολούθησαν δύο ακόμη καταγγελίες γυναικών και ιδιοκτητριών των θυρίδων, με την μια να αναφέρει ότι της πήραν από θυρίδα 1.000.000 σε κοσμήματα και την άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.